Quantcast

Teisiama ūkininkė, kurios pabėgęs jautis mirtinai sužalojo vyrą

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai pradėjo nagrinėti neatsargiu gyvybės atėmimu kaltinamos ūkininkės bylą – jos jautis mirtinai sužalojo garbaus amžiaus vyrą.

Nelaimė įvyko pernai lapkritį, Rudgalvių kaime. Jautis sužalojo 79 metų vyrą, jis mirė pakeliui į ligoninę.

Kaip pranešė teismas, klaipėdietė kaltinama tuo, kad ji, pažeisdama teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles, dėl neatsargumo atėmė gyvybę kitam žmogui.

Kaltinamojo akto duomenimis, moteriai pareikštas kaltinimas dėl to, kad ji, būdama ūkininke, laikydama galvijus ir elgdamasi neatsargiai, privalėdama užtikrinti, kad jos laikomi gyvūnai vieni neišeitų už žemės valdos teritorijos, kurioje jie yra laikomi ribų, nekeltų grėsmės žmonių, kitų gyvūnų gyvybei, sveikatai ar turtui, 2023 m. lapkričio mėnesį per nutrauktą elektrinį piemenį iš ganyklos, esančios Klaipėdos rajone, pabėgo jai priklausantis galvijas – jautis.

Jis atbėgo į A. N. priklausančias namų valdas, užpuolė ir sužalojo A. N., kuris vežamas į ligoninę mirė greitosios pagalbos automobilyje.

Kaltinamajai pareikšti kaltinimai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo. Tas, kas dėl neatsargumo atėmė gyvybę kitam žmogui, pažeisdamas teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Pirmasis bylos posėdis įvyko praeitą savaitę. Bylos nagrinėjimas bus tęsiamas birželio 12 d., į teisiamąjį posėdį numatyta kviesti liudytojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Toks ir vyras

Toks ir vyras portretas
kad prieš jautį neatsilaikė. Taip pakomentavo apsėklinimo vadybininkas - tik persakiau mintį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių