Quantcast

Ugniagesys apie nukritusį oro balioną: jei smūgis būtų stipresnis, nelaimė galėjo baigtis mirtimis

  • Teksto dydis:

Šilutės rajone oro balionui įsirėžus į pastatą, vėliau į medį, sužeisti septyni žmonės, du iš jų atsidūrė reanimacijoje. Incidentas įvyko sekmadienį apie 20 val. Apie tai, kokią situaciją gelbėtojai rado nuvykę į įvykio vietą ir kaip sunkiai buvo sužaloti oro balionu skridę žmonės, LNK žurnalistas kalbėjosi su Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovu Kęstučiu Sadausku.

Vakar 20:29 val. buvo gautas pranešimas, kad Vilkų Kampo kaime Šilutės rajono savivaldybėje oro balionas trenkėsi į namą ir nukrito ant medžių. Atvykusios mūsų priešgaisrinės pajėgos įvykio vietoj rado oro baliono krepšį, kuris buvo ant žemės, o oro baliono kupolas buvo įstrigęs medžiuose. Prie oro baliono buvo trys žmonės, o dar du žmonės buvo rasti pievoje, už kelių šimtų metrų. Po to dar du žmonės atėjo patys prie baliono. Ugniagesiai gelbėtojai padėjo medikams suteikti pirmąją pagalbą. Dėl nutrauktų elektros laidų įvykio vieta buvo aptverta stop juosta.

– O kokios pirminės žinios, kodėl apskritai tas incidentas įvyko?

– Na, pirminės versijos negaliu pasakyti. Tiesiog mes šitų priežasčių neturim kompetencijos vertinti.

– Jūs paminėjote, kad buvo nutraukti elektros laidai. Ar tai buvo aukštos įtampos elektros laidai ir kokį dar didesnį pavojų jie galėjo sukelti tiems, kurie tuo metu buvo oro balione?

– Taip, tiesioginis kontaktas su elektros laidais visada pavojingas žmonėms. Kokie būtent laidai ir kokios įtampos, pasakyti negaliu. Tokios informacijos dabar neturiu.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Bet buvo ir smūgis į namą? Ar tai buvo labai stiprus smūgis ir po to smūgio balionas įstrigo medyje? Gal būtent tai ir padėjo apsaugoti žmones nuo dar didesnių sužalojimų ir tas krepšys nenukrito paprastai, o buvo prilaikomas dar paties oro baliono?

– Taip, šiaip oro balionas buvo medžiuose, tačiau krepšys buvo ant žemės visiškai. Ta prasme, jau buvo nukritęs ant žemės. Bet tikiu, kad gal smūgio didelio ir nebuvo, nes jeigu būtų smūgis didesnis, galbūt būtume turėję ir žmonių su stipresniais sužalojimais ir galbūt net mirčių, ko, ačiū Dievui, pavyko išvengti.

– Ar jums pačiam asmeniškai per jūsų profesionalią karjerą yra kada nors tekę gelbėti žmones panašioje situacijoje?

– Ne. Bent mano karjeroje tai pirmas kartas, kai teko susidurt su tokia situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Boba uz vairo - giltinė ant ratų. O čia oro balionas...niekada nesėsčiau pas moterį. Užtat ir gyvas, nors esu skridęs. Bet ten buvo vyrai ir nepakartojami skrydžio prisiminimai. Nutupdė taip, kad net nepajutome.

S.S.S

S.S.S portretas
o kokių nuotraukų tau trūksta? Buvo pakankamai nuotraukų. O visų pirma skridę žmonės yra privatūs asmenys ir jeigu nepanoro viešintis, tai niekas ir neviešins. Incidentas taip pat įvyko ne viešoje erdvėje, o kažkieno privačiame sklype. Todėl niekas nieko ir neviešina.

Tomas Jakutis

Tomas Jakutis portretas
kiekvienas kaimietis turi fotografuojantį telefoną prie savęs. O kur nuotraukos, kodėl uždrausta jas publikuoti?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių