Quantcast

LAT: buvęs „Oro navigacijos“ vadovas kaltas dėl didelės vertės turto iššvaistymo

Buvęs valstybės įmonės „Oro navigacija“ vadovas Algimantas Raščius kaltas dėl didelės vertės įmonės turto iššvaistymo, jis turės sumokėti baudą ir atlyginti 384 tūkst. eurų žalą, ketvirtadienį nusprendė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT).

Išnagrinėjusi bylą, kurioje A. Raščius nuteistas už labai didelės vertės įmonės turto iššvaistymą, LAT teisėjų kolegija konstatavo, kad baudžiamasis įstatymas A. Raščiui pritaikytas tinkamai, taip pat nepadaryta esminių baudžiamojo proceso įstatymo pažeidimų.

Atmetus A. Raščiaus gynėjos kasacinį skundą, liko galioti apeliacinės instancijos teismo paskirta galutinė subendrinta bausmė – 9,4 tūkst. eurų bauda, iš nuteistojo įmonei „Oro navigacija“ tai pat priteista 384 tūkst. eurų turtinės žalos.

Kreipdamasi į  LAT, A. Raščiaus gynėja prašė baudžiamąją bylą nutraukti, motyvuodama tuo, kad A. Raščiaus veiksmuose nebuvo jam inkriminuotų nusikalstamų veikų sudėties, tačiau teisėjų kolegija pritarė apeliacinės instancijos teismo išvadai.

Bylos duomenimis, būdamas „Oro navigacijos“ generaliniu direktoriumi, 2012-2016 metais A. Raščius darė neteisėtą įtaką įmonei už 455 tūkst. įsigyjant automatinę duomenų apsikeitimo su orlaiviais sistemą iš Suomijos bendrovės „NRPL Aero“. Patvirtindamas šį pirkimą A. Raščius žinojo, jog sistema iš esmės yra bevertė ir greičiausiai niekada nebus panaudota.

Anot LAT, tokiais veiksmais A. Raščius peržengė civilinių teisinių santykių ribas, nebuvo lojalus įmonei „Oro navigacija“ ir elgėsi nesąžiningai, jo veiksmų negalima pateisinti proporcinga ūkine rizika.

Ši LAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

elena

elena portretas
tiek pinigu issvaisteb ir laisveje tai kodel nesodina keisti istatymai Lietuvoj jeigu koks vargsa pavogs bandele is parduotuves tai uztampys po teismus o cia tukstanciais ir niekp seniai sakiau kad yra dvi Lietuvos viena ponams kita ubagams

....../

....../ portretas
Ar nors vienoje srityje kas nors yra sąžininga , neišvogta ?

Anonimas

Anonimas portretas
Chebra,net "ora" sugeba issvaistyti !?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių