Quantcast

Nelegalius rūkalus baltarusiai slėpė padangose

  • Teksto dydis:

Iš Baltarusijos vykusio automobilio padangose muitininkai aptiko kontrabandinių cigarečių slėptuves. Rūkalus gabenę kontrabandininkai muitininkams vėliau padėjo ardyti automobilį ir iš slėptuvių traukti rūkalus.

Penktadienio vidurnaktį žaliuoju kanalu į Medininkų kelio postą automobiliu „Seat Toledo“ atvykę jaunuoliai žodžiu deklaravo, kad neviršija leistino įvežti prekių kiekio. Čia pat pridūrė, kad verslo reikalais vyksta į Lenkiją. Tai, kad trys jaunuoliai ne pačiu naujausiu automobiliu naktį iš Baltarusijos į Lenkiją vyksta verslo reikalais muitinės inspektoriui pasirodė kiek įtartina.

Patikrinęs automobilio saloną, pareigūnas tarp ant galinės sėdynės sumestų striukių bei megztinių rado 8 blokus cigarečių. Aptikus nedeklaruotas akcizines prekes, „Seat“ buvo nusiųstas į tikrinimo angarą detaliam patikrinimui. Toks muitinės pareigūno sprendimas jaunuolius privertė sunerimti, nes, kaip patys neslėpė, to nesitikėjo.

Kaip pranešė muitinė, mobiliąja rentgeno kontrolės sistema buvo nustatyta, kad nedeklaruotos prekės slepiamos automobilio padangose. Tam išaiškėjus jauni baltarusiai tik skėsčiojo rankomis, esą „muitinė loterijoje laimėjo“. Ėmus ardyti slėptuvę, draugiškai nusiteikę vyrukai, kad procesas būtų greičiau baigtas, patys padėjo ir pakelti automobilį, ir pjauti padangas.

Padangose rasta dar 100 blokų įvairių pavadinimų cigarečių: „NZ Gold“, „Minsk 5“, „Queen Charm“ ir kt. Jos ir automobilis sulaikyti, vairuotojui surašytas Administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Pareigūnų manymu, padangos buvo uždėtos prieš kertant Baltarusijos ir Lietuvos sieną ir būtų pakeistos išvažiavus iš posto, mat su tokiu kiekiu cigarečių padangose įmanoma važiuoti tik apie 50 kilometrų per valandą greičiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių