Quantcast

Premjerė apie išniekintą Panerių memorialą: tai akivaizdi provokacija

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė akivaizdžia provokacija vadina išniekintą Panerių memorialą Holokausto aukoms Vilniuje.

„Tai yra akivaizdi provokacija, kuria siekiama kiršinti visuomenę Lietuvoje. Vienoje tragiškiausių Lietuvos istorijos vietų, kur naciai ir kitų nusikaltėliai nužudė tūkstančius nekaltų žmonių, provokatoriai priterliojo dar vieną neapykantos simbolį“, – penktadienį paskelbtame pranešime cituojama premjerė.

Policija pranešė, kad ketvirtadienio vakarą, po 18 val.,  gautas pranešimas apie išniekintus Panerių memorialiniai paminklus – ant paminklų prirašyta lotyniškų raidžių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Provokatoriai priterliojo dar vieną neapykantos simbolį.

Pasak premjerės, terlionės nuvalytos, policija suras nusikaltėlius, o „šios provokacijos nepaliks jokio pėdsako nei ant akmens, nei Lietuvos visuomenės supratime apie praeities ir dabarties režimų nusikaltimus žmoniškumui“.

Paneriai yra didžiausia nacių organizuotų ir vykdytų masinių žudynių vieta Lietuvoje. 1941–1944 metais Paneriuose buvo nužudyta 50–70 tūkst. žmonių, iš kurių dauguma buvo Vilniaus ir Vilniaus regiono žydai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>ernestui

>>ernestui portretas
ar ne pats ir būsi paminklų terliotojas,š...dinas vatinoide?

Buldozeris

Buldozeris portretas
5 kacapiskosios kolonos darbas. Kodel visi tie siuksles nera uzdaromi i kalejima? Jie ir Ukrainoje bombarduoja zydu memorialus. Uteleti burliokai-pasaulinis blogis!

ve

ve portretas
Rusų okupantai pažymėjo savo talkininkų memorialus
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių