Quantcast

Sandoris, pasibaigęs vagyste: žolės pjovimo robotas pats padėjo save surasti

  • Teksto dydis:

Istorija apie tai, kaip pavogtas žolės pjovimo robotas pareigūnams pats padėjo surasti save net už tūkstančių kilometrų. Visa tai – išmaniųjų technologijų ir GPS signalo dėka.

Praėjus metams po vagystės, robotas nukentėjusiajam sugrąžintas į Švediją, tačiau nuskriaustas liko radviliškietis, kuris be dokumentų jį įsigijo Lietuvoje. Vyras dabar neturi nei vejos roboto, nei 1500 Eur, kuriuos lengva ranka atidavė neaiškiam pardavėjui. 

Plačiau apie šią istoriją kalbėjo Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė.

– Ar galite pakomentuoti situaciją, kai žmogus, nusipirko nepažįstamos kilmės žoliapjovę ir ją prarado? 

– Tai nutiko praėjusiais metais, kai buvo aktualūs vejos pjovimo darbai. Vienas Švedijos pilietis pamatė, kad dingo jo robotas. Kadangi jis buvo valdomas mobiliojo telefono programėle, švedas po poros mėnesių programėlėje pamatė, kad jo robotas kažkur sėkmingai darbuojasi. To gamintojo robotuose yra įmontuoti GPS siųstuvai. Pavyko nustatyti, kad jis darbuojasi Lietuvoje, Radviliškio rajone. Greitai buvo susisiekta su tos įmonės atstovybe Lietuvoje. Jie susisiekė su policijos pareigūnais, o vienoje iš Radviliškio rajono sodybų buvo rastas besidarbuojantis robotas. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ką sakė tas žmogus, pas kurį darbavosi tas robotas? 

– Istorija labai paprasta. Visi norime pirkti pigesnius daiktus. Skelbimą apie parduodamą robotą vyras rado internete, susisiekė su pardavėju. Kadangi kaina buvo labai patraukli – apie 1500 Eur, jie sutarė susitikimo vietą ir susitiko. Pirkėjui buvo įteiktas robotas, žinoma, be jokių įsigijimo dokumentų. Jis laimingas parvažiavo, bet džiaugėsi neilgai, nes tokiais atvejais, kai surandamas pavogtas daiktas, jis visada yra grąžinamas jo teisėtam savininkui. Šiuo atveju taip ir buvo, robotas iškeliavo į savo tėvynę.  

Tai galėtų būti pamoka visiems, kad ne visada yra gerai pirkti panaudotą ir neaiškios kilmės daiktą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Mentai neturi laiko tokiems šūdams, jie trikojus stato.... Suka žudyti tokius mentus

Jonas

Jonas portretas
O tai niekas pardavėjo ir nerado?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių