Quantcast

Iš trijų Skuodo rajono gyventojų sukčiai išviliojo daugiau kaip 60 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Iš trijų Skuodo rajono gyventojų sukčiai išviliojo daugiau kaip 60 tūkst. eurų, pranešė policija.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) duomenimis, vienas rajono gyventojas elektroninėje erdvėje pamatė skelbimą, kuriame siūloma užsidirbti iš kriptovaliutų. Tereikia sumokėti vos 134 eurus. Ši investuota suma neva turėjo išaugti iki daugiau nei 38 tūkst. eurų. Sumokėjus įnašą buvo prašoma pervesti pinigų „mokesčiams sumokėti“, po to – už neva uždirbtų pinigų pervedimą į pareiškėjo banko sąskaitą. Noras pinigus susigrąžinti greičiau nei per 28 darbo dienas buvo įvertintas atitinkama pinigų suma. Taip žala išaugo iki 15 tūkst. eurų.

Anot policijos, kitas gyventojas socialiniame tinkle taip pat pamatė skelbimą apie galimybę labai pelningai investuoti. Paspaudęs skelbime pridėtą internetinę nuorodą suvedė savo anketinius duomenis. Po kurio laiko telefonu susisiekęs asmuo, kalbėjęs rusų kalba, tęsė kalbą apie investavimą ir siūlė investuoti ne mažiau kaip 250 eurų. Tą pačią dieną pasiūlyta investuoti dar tokią pat sumą. Jau kitą dieną pilietis sulaukė dar vieno skambučio su žinia, jog pinigus neva pervedė sukčiams, todėl, norint užsidirbti, reikėtų investuoti į kitą sąskaitą. Taip vis „investuodamas“ gyventojas prarado daugiau nei 5300 eurų.

Dar vienas pažadais praturtėti investuojant susigundęs gyventojas prarado net 40 tūkst. eurų.

Policija ragina gyventojus neprarasti budrumo ir atidumo. Anot pareigūnų, sukčiai gali siūlyti investuoti bet kur. Dažnai yra siūlomi dideli ir greitai uždirbami pelnai be jokios rizikos.

„Tai iškart turėtų sukelti įtarimų. Investavimas visada yra susijęs su rizika prarasti dalį ar net visas lėšas. Joks tikras investuotojas ar investavimo konsultantas niekada nesiūlys užtikrintos grąžos“, – teigiama Klaipėdos AVPK pranešime.

Pasak policijos, sukčiai dažniausiai bendrauja užsienio kalbomis, telefono numeris, iš kurio skambina „konsultantas“, gali prasidėti užsienio šalies kodu. Skambinantieji dažniausiai siekia, kad žmogus atskleistų kuo daugiau asmeninės informacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prisimenat grazia pensijiniu fondu afera ?

prisimenat grazia pensijiniu fondu afera ? portretas
gerove... zmones prievarta var0....investuokit atai ORIOS pensijos negausit... investuot i sekunde ? i snora ? i akcijines privatizaciniu cekiu bendroves ???? lietuva toks krastas kur brolis broli ir seseri apgaus apvoks ir suvarzys aferistiskomis sutartimis...keista kad atsiranda investuotoju i svetimkalbiu afersitu bizni... mazeikiu nafta uz 1 usd prisimenat ?... nu va i valio... po sito bajerio nematau reikalo investuot i uzsienieciu bizni...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių