Quantcast

Iš ūdrų kailiukų ketinusiam pasipelnyti šiauliečiui – laisvės atėmimo bausmė

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismas skyrė pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę šiauliečiui R. R., ketinusiam pasipelnyti iš draudžiamų medžioti ir į Lietuvos raudonąją knygą įrašytų ūdrų kailiukų. Jis pripažintas kaltu dėl neteisėto laukinės gyvūnijos išteklių naudojimo.

Vyras. taip pat turės atlyginti daugiau kaip 24 tūkst. eurų gamtai padarytą žalą.

R.R. į Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos akiratį pateko 2013 m. balandį, gavus duomenų, kad jis gali prekiauti ūdrų kailiais. Apie tai buvo informuoti ir policijos pareigūnai. Surengus reidą, R.R. buvo sulaikytas vienoje Šiaulių degalinių. Jo automobilio bagažinėje pareigūnai rado 13 ūdrų ir 8 kiaunių kailiukus. Buvo pradėta baudžiamoji byla.

Šiaulių apylinkės teismas, išnagrinėjęs bylą, praėjusį rugsėjį R.R. išteisino. Nuosprendis buvo apskųstas. Šiaulių apygardos teismas jį panaikino ir R.R. skyrė pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę. Šią bausmę subendrinus su Akmenės rajono apylinkės teismo paskirta ir neatlikta bausme, Vyrui paskirta 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.


Šiame straipsnyje: ūdrosmedžioklėteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių