Quantcast

100-osioms aktoriaus D. Banionio gimimo metinėms – jam atminti skirti renginiai

  • Teksto dydis:

Minint aktoriaus Donato Banionio gimimo 100-ąsias metines, šia proga pirmadienį organizuojamas renginys „Nepamiršti“.

Lietuvos teatro sąjunga ir Teatro sąjungos meno kūrėjų asociacijos organizuojamame renginyje bus atidaryta „Žvaigždžių siena“, skaitomas pranešimas apie D. Banionio teatrinę kūrybą, taip pat rodomas režisieriaus Henriko Šablevičiaus Dokumentinis filmas „Aš – vargšas karalius“.

Tuo metu antradienį – balandžio 30-ąją – bus atidengta aktoriui skirta paminklinė skulptūra Panevėžyje, prie J. Miltinio dramos teatro.

Balandžio 30 dieną Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka organizuoja atminimo vakarą „Galingai įsiliejęs teatro intakas. Kino ir teatro aktoriui Donatui Banioniui – 100“ Panevėžio muzikiniame teatre. Bus eksponuojama D. Banionio gyvenimą ir kūrybą pristatanti paroda, o pranešimą skaitys teatrologė Daiva Šabasevičienė.

Aktorius ir režisierius D. Banionis mirė 2014 metais Vilniuje, sulaukęs 90-ies. Per savo karjerą jis sukūrė daugiau kaip 100 teatro ir per 50 kino vaidmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bbbbbbb

bbbbbbb portretas
Buvęs užverbuotas ruskių agentas, patys rusų agentai pabėgę į užsienį pasakojo.

tam „Niu“

tam „Niu“ portretas
Tai tu išsigimęs padla. Dink ir čia.

Niu

Niu portretas
Jū snus išsigimęs negabus. Anūkai visi defektuvūs. Kas iš to pagerbimo dabar? Jis į pasaulį paleido krūvą išsigimusių palikuonių.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių