Quantcast

Lankytojams duris atveria žydų kultūros paveldui skirta muziejinė erdvė Telšių ješiva

  • Teksto dydis:

Telšiuose šeštadienį atidaromas Žemaičių muziejaus „Alka“ padalinys Telšių ješiva.

Kaip pranešė muziejus, tai istorinėje žydų aukštojoje mokykloje įkurta nauja muziejinė erdvė, kurios vizija – saugoti ir aktualizuoti žydų kultūros paveldą.

Atidarymo dienos vidurdienį visiems, įsigijusiems lankytojo bilietą, muziejus ekskursiją po Telšių ješivą dovanos nemokamai.

Kaip skelbiama, muziejinė erdvė susijusi su Telšių apskrityje Holokaustą išgyvenusių žmonių prisiminimais.

Telšių ješivos ekspozicija įrengta remiantis Žemaičių muziejaus „Alka“ muziejine vertybe  – atminties knyga „Telšiai“, kuri išleista 1984 metais Izraelyje. Jos sudarytojas – Izaokas Alperovočius.

Pernai įgyvendinus keletą metų trukusį projektą, ši knyga „Telšiai. Atminties knyga“ išleista lietuviškai. Joje pasakojama apie žydų gyvenimo vingius. Anot muziejaus, leidinys ne vien savo puslapiuose, bet ir naujai įrengtoje muziejinėje erdvėje kiekvienam padės atrasti istorinius Telšių žydų gyvenimo fragmentus, skatinsiančius atsigręžti į miesto istoriją.

Restauruotas pastatas tapo svarbiu miesto kultūriniu ir reprezentaciniu centru. Telšių ješivoje vyksta Rabino Sholem Ber Sorotzkino (Šolemo Ber Sorockino) ir jo mokinių Aterat Shlomo Ješivos (Aterato Šlomo Ješivos) – Telz Ješivos (Telco Ješivos) stovyklos, organizuojami akademiniai renginiai, konferencijos ir seminarai, menininkų kūrybos, leidinių bei parodų pristatymai ir koncertai, organizuojamos ekskursijos.


Šiame straipsnyje: Telšių ješivamuziejus

NAUJAUSI KOMENTARAI

to Kada žydai apdovanos

to Kada žydai apdovanos portretas
Apie Pasaulio Tautų Teisuolių apdovanojimus, tamsta, aiškiai neteko girdėti.

to Kad taip valdžiukai

to Kad taip valdžiukai portretas
Tai ir YRA Lietuvos paveldas.

Kada žydai apdovanos

Kada žydai apdovanos portretas
lietuvių šeimas,arbjų palikuonis, gelbėjusias žydus II pas. karo metu?Kol kas,tai daro Lietuvos Prezidentas. Kažkaip įdomu ...Žydai tik reikalauja ir nurodinėja kokius paminklus turime griauti,ir dar vienintėliai (net ne vokiečiai!) Europoje ciniškai vadinami žydšaudžiais.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių