Quantcast

Buvusi NBA žvaigždė D. Rodmanas pasveikino Šiaurės Korėjos lyderį su gimtadieniu

  • Teksto dydis:

Buvusi JAV krepšinio žvaigždė Dennisas Rodmanas (Denisas Rodmanas) trečiadienį padainavo „Su gimimo diena!“ Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong-Unui (Kim Čen Unui) Pchenjane, kur vėliau su kitais garsiais pasaulio žaidėjais sužaidė rungtynes, praneša žiniasklaida.

D.Rodmanas yra kritikuojamas už tai, kad jau ne pirmą kartą lankydamasis Šiaurės Korėjoje nekalba apie žmogaus teises ir įkalinto amerikiečio likimą su šalies lyderiu, kurį jis vadina savo amžinu draugu.

Tačiau krepšininkas į šią kritiką nereaguoja ir sako, kad tiesiog atvyko švęsti savo gero draugo gimtadienio, praneša Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“.

„Jis taip pat sakė, kad jaučia tą Šiauės Korėjos žmonių meilę ir susižavėjimą savo lyderiu“, – sakoma pranešime.

Sudainavęs „Su gimimo diena!“ ('Happy birthday to you) Kim Jon Unui sportininkas sukėlė susirinkusiųjų šurmulį, informavo „Xinhua“.

Daugybę tatuiruočių ant kūno turinti žvaigždė pirmadienį jau ketvirtą kartą atvyko į Šiaurės Korėją su buvusių NBA žaidėjų komanda dalyvauti parodomosiose rungtynėse.

Kim Jon Unas, kuriam, kaip manoma yra maždaug 30 metų, dar praėjusį mėnesį prižiūrėjo mirties bausmės įvykdymą savo dėdei Jang Song Thaekui (Čan Son Tekui), kuris buvo laikytas sūnėno mentoriumi, o vėliau apkaltintas valstybės išdavimu ir korupcija.

Šiaurės Korėja nuolat sulaukia griežtos tarptautinės kritikos dėl žmogaus teisių padėties šalyje, vykdomos branduolinės ir raketų programos, taip pat ir nuolatinių grasinimų.

Remiantis „Xinhua“, D.Rodmanas žaidė tik pirmajame parodomųjų rungtynių su Šiaurės Korėjos komanda kėlinyje, o vėliau persirengė ir stebėjo žaidimą kartu su šalies lyderiu. Jiedu šnekučiavosi ir kartu rūkė.

Pranešama, kad Šveicarijoje mokęsis Šiaurės Korėjos lyderis yra aistringas krepšinio sirgalius, ypač jam patinka senoji D.Rodmano komanda „Chicago Bulls“.

Pirmadienį kalbėdamas su žurnalistais Pekino oro uoste, iš kurio su kitais buvusiais NBA žaidėjais išvyko į Pchenjaną, D.Rodmanas sakė, kad nekalbės su Šiaurės Korėjos vadovu apie represijas, nes šis yra geras jo draugas.

Parodomosiose varžybose kartu su D.Rodmanu žaidė ir kitos buvusios NBA garsenybės, tarp jų Dougas Christie (Dagas Kristis), Craigas Hodgesas (Kreigas Hodžesas) ir Charlesas D Smithas (Čarlzas D.Smitas).

Antradienį buvusi krepšinio žvaigždė įpykęs atsisakė atsakyti į klausimus apie Šiaurės Korėjoje įkalintą jo tėvynainį.

Į CNN klausimą, ar jis pasikalbės apie įkalinto kelionių organizatoriaus Kennetho Bae (Keneto Baė) paleidimą, D.Rodmanas sureagavo piktai.

„Man visiškai nusispjauti į tai, ką jūs galvojate“, – atkirto D.Rodmanas reporteriui.

Jis leido suprasti, kad K.Bae padarė kažką, už ką buvo pasodintas į kalėjimą, tačiau taip ir nepaminėjo, kas tai buvo.

Kelionių verslu užsiimantis 45-erių K. Bae buvo areštuotas 2012 metų lapkritį, atvykęs į šios komunistinės valstybės šiaurės rytuose esantį Rasono uostamiestį.

Šiaurės Korėja, kurioje draudžiami raginimai atsiversti į kokį nors tikėjimą, nurodė, kad K. Bae yra krikščionis evangelikas ir atsivežė „kurstytojiškos“ medžiagos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių