Quantcast

Rumšiškėse kraują kaitins „Eurovizijos“ nugalėtojas M. Zelmerlöwas

  • Teksto dydis:

Švedas Månsas Zelmerlöwas, vos prieš kelias savaites laimėjęs „Eurovizijos“ dainų konkursą, atvyksta į Lietuvą.

Švedas Månsas Zelmerlöwas, vos prieš kelias savaites laimėjęs „Eurovizijos“ dainų konkursą, atvyksta į Lietuvą. Jį lietuviai galės išgirsti liepos 31 – rugpjūčio 2 d. vyksiančiame muzikos festivalyje „Granatos Live“.

Nuolat besipildančioje „Granatos Live 2015“ programoje įrašyta ir dar daugiau naujų vardų: estai „Ewert and The Two Dragons“, elektroninės muzikos duetas „Golden Parazyth“, atlikėja GJan ir reggae/dub muzikos grupė „Ministry of Echology“. Trijų dienos muzikos renginyje, vyksiančiame Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse, bus įrengtos penkios scenos, kuriose pasirodys kelios dešimtys žinomų užsienio ir Lietuvos atlikėjų.

M. Zelmerlöwas Švedijoje tapo žinomu prieš dešimtmetį, po to, kai draugo įkalbėtas sudalyvavo TV šou „Swedish Idol“. Solinė Månso karjera prasidėjo 2007-aisiais, kai jis pirmąsyk pabandė laimę „Melodifestivalen“ – nacionalinėje švedų atrankoje į „Eurovoziją“. Nors tąsyk vaikinas liko trečias, jo daina „Cara Mia“ tapo hitu Švedijoje. Netrukus M. Zelmerlöwas įrašė debiutinį albumą „Stand By For...“, kuris pirmavo šalies muzikos topuose ir tapo platininiu.

Šiandien žinomas ne tik kaip pop dainininkas, bet ir TV laidų vedėjas, Månsas yra įrašęs 6 solinius albumus. Paskutinis jų – „Perfectly Damaged“ pasirodė vos prieš savaitę, birželio 5 d. Tarp 12-os energingų pop dainų albume yra ir „eurovizinis“ hitas „Heroes“, prisidėjęs prie Månso svajonės su grupe leistis į koncertinį turą visoje Europoje išsipildymo.

M. Zelmerlöwo  dainos „Heroes“ videoklipas:

 

Alternatyvaus post­brit­pop ir indie roko grupę „Ewert and The Two Dragons“ puikiai pažįsta ne tik Estijos, bet ir Lietuvos bei kitų valstybių melomanai. Sunkus darbas ir intensyvi koncertinė veikla padėjo estų ketveriukei pelnyti pripažinimą. Jų albumas „Good Man Down” tapo vienu perkamausių visų laikų Estijos albumų ir uždirbo grupei aibę apdovanojimų, tarp kurių „Tallinn Music Week“ ir „Skype“ teikiamas „Go Change the World“, Estijos metų albumo, geriausio roko albumo ir metų dainos apdovanojimai bei prestižinis „European Border Breakers“ apdovanojimas. Šių metų vasarį „Ewert and The Two Dragons“ išleido trečią studijinį albumą „Circles“ – jis buvo pristatytas tris mėnesius trukusiu koncertiniu turu Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Europoje.

„Ewert and The Two Dragons“ dainos „Pictures“ videoklipas

 

Vieno labiausiai elektroninės muzikos scenoje linksniuojamų duetų „Golden Parazyth“ nariai Giedrius Širka ir Aurimas Vilišius sako šiai vasarai paruošę naują ir jau patikrintą, nevaržomiems šokiams subalansuotą programą. Startavę kaip atlikėjo ir prodiuserio Giedriaus Širkos solinis projektas, šiandien „Golden Parazyth“ puikiai publikai pažįstami kūrėjai, per savo gyvavimo dešimtmetį pasiekę bemaž viską, ką galima nuveikti vietinėje elektroninės muzikos scenoje. Jų neeilinis elektroninis pop, savyje apjungiantis rokenrolui būdingą jėgą ir alternatyvaus roko elementus, traukia ir prisiekusius reiverius, ir roko muzikos klausytojus, ir indie „vaikus“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių