Quantcast

K. Savickytė-Damanskienė: buvau mušama ir šokdyne, ir rykšte

  • Teksto dydis:

„Mane mušė ir aš mušiau... Bet aš esu vaikas ir myliu savo tėvus. Man iki šiol sunku apie tai kalbėti ir prisipažinti, nes mano tėvai buvo inteligentiški žmonės, kurių mokiniai išsibarstę po visą Lietuvą. Tačiau apie tai kalbėti reikia. Buvau mušama ir rykšte, ir šokdyne. Greitai išmokau, kad jei po pirmo smūgio garsiau rėksi, mažiau gausi. Tuo metu toks vaikų auklėjimo būdas buvo suprantamas.“

Tai LNK laidoje „Valanda su Rūta“ sunkiai tramdydama ašaras pasakos aktorė, trijų vaikų mama Kristina Savickytė – Damanskienė.

Moteris drąsiai pasisakys laidoje apie smurtą prieš vaikus. Tiesa, prisipažins, kad jos dukros prašė viešai nepasakoti apie smurtą, kurį patyrė vaikystėje. „Mano dukros prašė apie tai nekalbėti, nepasakoti, kad esu joms ir įžnybusi, ir pastūmusi. Ir paskui dėl to labai gailėdavausi. Tačiau manau, kad reikia apie tai kalbėti...“, – pasakos garsi aktorė, atvirai prisipažinusi ir apie depresiją, kuria sirgo.

Tuo metu organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrenė papasakos apie savivaldybių sutaupytas lėšas, skirtas socialinei pagalbai ir skurdo mažinimui.

„Visuose Lietuvos miestuose susiduriu su nuo smurto kenčiančiomis moterimis, vaikais, netekusiais būsto arba gyvenančiais tokiuose namuose, kuriuose gyventi neįmanoma. Iš tokių šeimų norima paimti vaikus, nes jie nepajėgūs išspręsti problemų. Savivaldybės verkia, kad pinigų padėti nėra, tačiau peržvelgus pastarųjų metų ataskaitas, matyti, kad vien per 2016 metus buvo sutaupyti 142 milijonai“, – sako R. Dičpetrienė.

„Valanda su Rūta“ – šį ketvirtadienio vakarą 19.30 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Nemanau ,ad sitaip buvo musama .Nemanau,kad nuo to ligone.Reikia gydytis,o ne i laidas vaikscioti ir juodinti tevus.Liga yra liga.

vilma

vilma portretas
reikia atskirti kur vaikui buvo suduota kelis kartus už išdaigas ir kur vaikas buvo kankinamas nuolat ir sumuštas mirtinai

Savickyte

Savickyte portretas
tu ir dabar smurtauji prieš dukras! Tai psichologinis smurtas! Tavęs jos prašė nepasakoti, o tu kad nebutumei pamiršta,vardan kažkokios šlovės, žinomumo sumažėjusio pliurpi kaip turginė... Ar atleis tau dukros? Ar jau tiek prikūlus esi, kad žlabanoji čia kaip nevykėlė? Skysta, neadekvati boba.Tokia esi ir dar viešai,nepaisant, kad žurnalistams reikia temų skalbiesi savo ir šeimos apatinius.Ar nebeišgyveni,gerai sumokėta bus? Tada verta bliaut krokodilo ašaromis,netgi matomai ir gėdos pas tamstą nelikę... prasiskalbt viešai, nepaisant kas ką galvoja, tik nesako garsiai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių