Quantcast

A. Bilotaitė su NT vystytojais ir architektais aptarė priedangų įrengimą

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė susitikime su šalies nekilnojamojo turto (NT) vystytojais ir architektų atstovais aptarė bendradarbiavimą civilinės saugos srityje bei priedangų įrengimą.

„Civilinė sauga šiuo laikmečiu aktuali ir privačiam sektoriui, ne tik valstybės ir savivaldybių institucijoms, ar nevyriausybiniam sektoriui. Verslo organizacijos, ypač nekilnojamojo turto ir statybų verslas gali prisidėti prie gyventojų didesnio saugumo“, – trečiadienį ministerijos išplatintame pranešime sakė A. Bilotaitė.

Pasak ministerijos, susitikime aptartas ir priedangų įrengimas modernizuojant senus daugiabučius, taip pat joms aktyviau panaudojant požemines automobilių stovėjimo aikšteles ar įrengiant naujas.

Pranešime teigiama, kad daugiabučių atnaujinimo programoje numatyta galimybė, vykdant namų renovaciją priedangai pritaikyti ir jų rūsius.

Naujų priedangų įrengimui ir esamų modernizavimui iš viso kasmet konkurso būdu numatoma skirti po 8 mln. eurų.

Programoje numatyta tobulinti reguliavimą ir įtvirtinti tris priedangų kategorijas pagal jų apsaugos lygį.

Ministerijos duomenimis, per du metus Lietuvoje įrengtos 3817 priedangos gyventojų apsaugai oro pavojaus atveju ir kitų ekstremaliųjų situacijų metu. Jose tilptų apie 36 proc. šalies gyventojų. Siekiama, kad jose užtektų vietos ne mažiau kaip 50 proc. gyventojų.

Balandžio pabaigoje Vidaus reikalų ministerija išsiuntė derinti Civilinės saugos stiprinimo ir plėtros programą, kuri bus teikiama tvirtinti Seimui.

Vasario pabaigoje įsigaliojęs naujas statybos techninis reglamentas numato, kad projektuojant ir statant naujus didesnius visuomeninius statinius bei aukštesnius daugiabučius juose turės būti įrengtos priedangos, skirtos pasislėpti oro pavojaus, susišaudymų ar sprogimų atveju.

Jos turėtų talpinti 60 proc. pastatų lankytojų ar gyventojų.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzūkelis

Dzūkelis portretas
Vyt ir kuo skubiausiai šitą pasileidusią mergą savo benkartų, taip vadinami liaudyje nesantuokiniai vaikai, auginti, o ne kad šūdą maltų pačioje svarbiausioje ministerijoje, visi mat kad ji sėdi ne savo rogėse ir gieda į taktą senajam ožiui!!!!

Močiutė

Močiutė portretas
Didelė nelaimė, jam pačiam ir aplinkiniams,kai žmogus sėdi ne savo rogėse.

Janis

Janis  portretas
Kodel ji visada issiziojus
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių