Quantcast

G. Nausėda atmeta kritiką dėl paskelbtos informacijos: norėtų, kad prezidentas geriau nekalbėtų

Antrosios kadencijos siekiantis prezidentas Gitanas Nausėda tikina jau kelias savaites žinojęs detales apie rusų opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolikus, o kritiką jam vertina kaip konservatorių puolimą. Visgi, jo politinė oponentė Ingrida Šimonytė aiškina, kad garbę atskleisti tokią informaciją derėjo palikti tyrimą vykdžiusiems pareigūnams.

„Visos detalės man buvo žinomos, sužinojau prieš keletą savaičių ir griežtai laikiausi principo neskelbti to, kad nepakenkti tyrimo eigai. Tą pačią dieną paskelbė ir Lenkijos pusė aukščiausiu politiniu lygiu“, – pirmadienį vykusiuose LRT radijo debatuose kalbėjo G. Nausėda.

„Nežinau dėl ko visa ši istorija iškilo. Mėginimas nurodinėti man, ką aš galiu kalbėti ir ko negaliu, įsipaišo į tą patį paveikslą. Konservatoriai norėtų, kad prezidentas geriau nekalbėtų iš viso“, – pridūrė jis.

Savo ruožtu reaguodama į šalies vadovo kritiką konservatorių kandidatė I. Šimonytė akcentavo, kad Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas L. Volkovo užpuolimo detales patvirtino tik reaguodamas į G. Nausėdos pasisakymą. Anot premjerės, tokią informaciją turėjo paskelbti tyrimą vykdę pareigūnai.

„Taip jau būna gyvenime, kad kai kažkas kažką pasako, tenka komentuoti – kaip tą teko daryti Lietuvos policijai ir prokuratūrai. Vis dėlto, tai yra labai sudėtinga operacija. Žmonės sėdėjo ir dirbo, kad būtų pasiektas rezultatas. Paprastai prokuroras priima sprendimą, kada yra visiškai saugu skelbti. Tai yra tų pareigūnų, kurie atliko darbą, tam tikra šlovės valanda, momentas, kada gali išeiti viešai ir pristatyti savo darbą. Politikams to nereikėtų daryti“, – sakė I. Šimonytė.

Tai yra tų pareigūnų, kurie atliko darbą, tam tikra šlovės valanda, momentas, kada gali išeiti viešai ir pristatyti savo darbą. Politikams to nereikėtų daryti.

Visgi, G. Nausėda tikino tą pačią dieną padėkojęs žvalgybos pareigūnams, o informacijos skelbimas iš anksto buvo suderintas su Lenkija.

ELTA primena, kad prieš kelias savaites G. Nausėda pranešė, jog Lenkijoje buvo sulaikyti du asmenys, įtariami išpuoliu prieš L. Volkovą. Po šios žinios šalies vadovas sulaukė dalies politikų kritikos.

Vidaus reikalų ministrė teigė, jog tokią informaciją skelbti yra tarnybų, o ne politikų prerogatyva. Taip pat ji kėlė klausimus, ar G. Nausėdos pasisakymai nepakenkė besitęsiančiam ikiteisminiam tyrimui. Į kritiką sureagavęs G. Nausėda tikino, kad jo komunikacija tyrimams tikrai nepakenks.

Vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė šią savaitę kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama įvertinti, ar prezidentas G. Nausėda, pranešęs apie galimų Rusijos opozicionieriaus L. Volkovo užpuolikų sulaikymą, nepažeidė įstatymo.

Aleksejaus Navalno bendražygis L. Volkovas Vilniuje buvo užpultas kovo mėnesį. Į pranešimą apie Vilniuje užpultą ir sužalotą Rusijos pilietį reagavo gausios policijos pajėgos, buvo iškviesti „Aro“ ir specialiosios paskirties pareigūnai. Svarstoma, kad užpuolimas gali būti susijęs su politine nukentėjusiojo veikla.

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geras pavadinimas - narcizas

geras pavadinimas - narcizas portretas
Blogai, kai žmogus pats užlipa ant grėblio ir gauna į kaktą ir nesupranta dėl ko gavo

tiek NAUSĖDA tiek ŠIMONYTĖ-- abu vienodi n e v y k ė l i a i

tiek NAUSĖDA tiek ŠIMONYTĖ-- abu vienodi n e v y k ė l i a i portretas
jų visa veikla buvo nukreipta ne Lietuvos žmonių naudai- kurti gyvenimo GEROVĘ, jie pastoviai ne tik organizavo karą Ukrainoje , bet ir eilę metų beprasmiai " kariavo"--darydami milžinišką ŽALĄ Lietuvai ir žm0nių gyvenimo saugumui--tokia n e s u b r e n d ę KONSERVŲ atstovų veikla -- kiršina nesantaiką tarp gyventojų

tauta

tauta portretas
narcizas su kgb dokumetu,kaip visada nusisneka
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių