Quantcast

I. Šimonytė: ne visi kandidatai į švietimo ministrus gali norėti priimti šį pasiūlymą

Svarstydama apie kandidatus į švietimo ministrus, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad „pavardžių visada yra“, bet ne visi jos akimis tinkami pretendentai gali norėti šiuo metu priimti pasiūlymą vadovauti ministerijai.

„Pavardžių visada yra, bet pavardės yra pavardės, ne faktas, kad kiekviena pavardė, kuri man atrodo tinkama, būtinai norėtų šitą pasiūlymą priimti“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, turint omeny, kad „esame jau kadencijos gerokai antroje pusėje“, situacija yra kitokia negu tuomet, kai „žmogus gali ateiti ir kažkokius naujus darbus padaryti“.

„Čia mes kalbame apie tiesiog užbaigimą tų procesų, kurie dabar yra pradėti. Turbūt nenuostabu, kad tos diskusijos gali ir ilgiau užtrukti“, – kalbėjo premjerė.

Anot jos, dėl kandidato kol kas vyksta diskusijos.

Gintautas Jakštas iš švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų trauktis nusprendė praėjusią savaitę. Tai, anot jo, lėmė I. Šimonytės aplinkos asmenų duodami nurodymai „be galimybės diskutuoti“.

Viešojoje erdvėje pasigirdus svarstymų, kad į postą galėtų grįžti šioje kadencijoje atsistatydinusi Jurgita Šiugždinienė, prezidentas Gitanas Nausėda šią savaitę sakė nenorintis komentuoti „tariamų pavardžių“.

Jis antradienį taip pat pareiškė besitikintis, kad premjerė I. Šimonytė kandidatūrą į švietimo ministrus pristatys iki kitos savaitės pradžios, kai išeis planuotų atostogų.

Laikinai švietimo ministrės pareigas eina socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Binas

Binas portretas
Kas begali buti blogiau už sugriauta ,tiek metu puoseleta švietimo sistema.O kaltu niera. Ir atstatyti i normalia padeti,užtruks ne vienerius metus.Taip.kaškas čia bus kaltas,tik kas.Kaškaip visiems uždengtos kaškuo akys.Ar neižvelgia,ar tesiog bijo susitepti gera esama varda,savo kedes.Toks tylejimas,nieko nedarymas,tai tik parodo,kad šalyje tebeegzistuoja sovietinis mantilitetas.

tik dabar pastumdėlė ŠIMONYTĖ p r i p a ž i n o , jog

tik dabar pastumdėlė ŠIMONYTĖ p r i p a ž i n o , jog portretas
KONSERVAI neturi gaujoje //ir prieš 4 m neturėjo/ ,tinkamų kandidatų į ministrus-- todėl konservų vadžios kabinetas buvo sudarytas iš d e b i l i ų NEVYKĖLIŲ. kurie n e r e g ė t a i NUALINO Lietuvos žmonių gyvenimą

Šimonyte

Šimonyte portretas
taip ir sakyk, kad kandidatų į ministrus neturi ir artimiausiu metu neturėsi, nes niekas nenori dirbti su pačia ir pačios aplinka....kam gadinti savo reputacija, nes ne be reikalo yra sakoma su konservatoriais susidėsi, tai vien problemas turėsi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių