Quantcast

Prezidentė: tikimės Vokietijos lyderystės stiprinant Baltijos šalių saugumą

  • Teksto dydis:

Vokietijoje viešinti prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Lietuva tikisi didesnio šios šalies indėlio užtikrinant Baltijos šalių saugumą.

Po susitikimo su prezidentu Joachimu Gaucku (Joachimu Gauku) prezidentė sakė, jog Vokietija palaiko Lietuvos siekį, kad liepą Varšuvoje vyksiančiame NATO viršūnių susitikime būtų patvirtintas didesnis Aljanso pajėgų buvimas Rytų Europoje.

„Aš manau, kad tą supratimą (iš Vokietijos) turime ir tokį palaikymą taip pat - būtent atgrasymo papildomos pajėgos turi būtų Baltijos šalyse ir Lietuvoje, ir mes tikimės, kad Vokietija vis labiau ir labiau imsis lyderiaujančio vaidmens būtent šiose srityje“, - žurnalistams sakė Lietuvos vadovė.

Ji informavo, kad per artimiausius du mėnesius planuojamas aukšto lygio karinių Vokietijos atstovų vizitas Lietuvoje.

Prezidentė taip pat sakė, kad trečiadienį Briuselyje įvyksiančios NATO ir Rusijos diplomatinės konsultacijos neturėtų būti vertinamos kaip grįžimas prie bendradarbiavimo.

„Vertinčiau tik kaip kontaktų atkūrimą, bet jokiu būdu dar ne bendradarbiavimą. Praktinis bendradarbiavimas nevyksta ir artimiausiu metu, matyt, dar nevyks, kol matysime Rusijos tokius veiksmus. Tai, kad prieš šį susitikimą Rusija demonstravo bent jau mūsų regione tris kartus įžūlų, agresyvų ir provokuojantį elgesį, rodo, kad Rusija ateina prie šio kontakto ir prie pokalbių stalo nusiteikusi demonstruoti jėgą, tai rodo jos nekonstruktyvumą. Labai tikiuosi, kad šiuos faktus matė, girdėjo ir kitos NATO partnerės“, - trečiadienį Berlyne kalbėjo D. Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių