Quantcast

Prezidentė vyks į neeilinį ES viršūnių susitikimą dėl migracijos

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį vyks į neeilinį Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimą, kuriame bus tariamasi, kaip spręsti problemą dėl pabėgėlių antplūdžio iš Afrikos į Europą, antradienį pranešė jos patarėjas.

„Europos vadovai aptars kompleksinį čios problemos sprendimą - kaip kovoti su prekeiviais žmonėmis, kaip prisidėti prie socialinių neramumų sprendimo, kokios yra priemonės ir kokie galėtų būti būdai, kad ES efektyviai ir kokybiškai galėtų prisidėti prie Šiaurės Afrikoje gyvenančių žmonių gerbūvio, o tiems, kurie jau ryžtasi priimti tuos dažnai pragaištingus sprendimus (migruoti) - kokiu būtų būtų galima užtikrinti, kad prekeiviai žmonėmis jais nepasinaudotų ir nenuvarytų jų į Viduržemio jūros dugną“, - Žinių radijui antradienį sakė prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Renaldas Vaisbrodas.

Anot jo, dabartinės Europos Sąjungos pasienio apsaugos tarnybos („Frontex“) vykdomos programos akivaizdiai nepakanka.

„Didžiulis krūvis sprendžiant šią problemą tenka Pietų Europos valstybėms, tokioms kaip Italija, Graikija, Malta. Europos Sąjunga vykdo „Frontex“misiją, bet jos pajėgumai akivaizdžiai yra nepakankami, kad užtikrintų gelbėjimo darbus, kad užtikrintų reikiamą humanitarinę pagalbą pabėgėliams, siekiantiems prieglobsčio Europos Sąjungoje“, - dėstė patarėjas.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas pakvietė ES šalių lyderius atvykti ketvirtadienį į nepaprastąjį susitikimą pasitarti dėl bendros taktikos, reaguojant į migrantų srautą iš Afrikos šiaurės ir tūkstančius gyvybių nusinešusias nelaimes jūroje. D.Tusko kvietimas sekė po Italijos ministro pirmininko Matteo Renzi (Matėjasu Rencio) prašymo sušaukti ES lyderius.

Sekmadienį Viduržemio jūroje nuskendus migrantus gabenusiam laivui, žuvo 800 žmonių, jų kūnus jūra pradėjo mesti į Maltos krantą.


Šiame straipsnyje: Dalia GrybauskaitėmigracijaES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Fokas

Fokas portretas
Tik imigrantu deportacija namolio gali isgelbeti ES nuo tolesnes griuties.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių