Quantcast

Seimo pirmininkė išvyko į Ispaniją, su kolegėmis diskutuos apie moterų teises ir saugumą

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sekmadienį išvyko į Ispaniją, kur vyksta Europos Sąjungos (ES) parlamentų pirmininkių aukščiausio lygio susitikimas.

Kaip skelbiama, susitikimo metu bus svarstomi moterų lyderystės, ES strateginės užsienio politikos ir gynybos autonomijos, Ekonominės ir pinigų sąjungos stiprinimo ir kiti aktualūs klausimai geopolitinių iššūkių kontekste.

Sekmadienio vakarą V. Čmilytė-Nielsen pasisakys ES parlamentų pirmininkių apskritojo stalo diskusijoje, kurioje siūlys diskutuoti ne tik apie lyčių lygybę, moterų ir mergaičių teises ir moterų įgalinimą.

„Šis bendradarbiavimo formatas ir jo kuriamos iniciatyvos gali turėti didesnę įtaką mūsų šalyse, parlamentuose ir vyriausybėse. Kaip moteris ir mama noriu, kad mano vaikai jaustųsi saugūs Lietuvoje. Kad Ukrainos moterys būtų apsaugotos taip pat, kaip nuo Irano raketų ir bepiločių orlaivių buvo apsaugotos Izraelio moterys. Todėl raginsiu ES panaudoti visus karinius, ekonominius, teisinius, kultūrinius, politinius ir diplomatinius išteklius, kad būtų užtikrintas mūsų ir kitų moterų saugumas“, – pranešime cituojama parlamento vadovė.

Šio vizito metu taip pat numatytas susitikimas su Ispanijos karaliumi Felipe VI. Be to, vyks dvišaliai Lietuvos parlamento vadovės susitikimai su Serbijos Respublikos Nacionalinės Asamblėjos pirmininke Ana Brnabič ir Prancūzijos Respublikos Nacionalinės Asamblėjos vicepirmininke Valerie Rabault (Valeri Rabo).

V. Čmilytės-Nielsen darbo vizitas Ispanijoje vyks balandžio 21–23 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaukių balius durnių laive

kaukių balius durnių laive portretas
Ar tos "kolegės" žino, kad kad jos tėvas kgb, o pati čmyl atstovavo Rusijos Sankt Peterburgo klubą: 2010 m. Delfis rašė - Viktorija Čmilytė (ELO koeficientas 2485) ką tik Sočyje pasibaigusiame vienuoliktajame Rusijos klubinių komandų moterų šachmatų lygos čempionate tapo nugalėtoja. Sankt Peterburgo klubui "SPb Chess Fed" atstovaujanti 26-erių šiaulietė V. Čmilytė ...."

As

As portretas
Ispanai pamate tokia giltine , prades aukot Lietuvos vyrams....

pagalvojus

pagalvojus portretas
Nuotoliu pabendrauti apie burbulų pūtimo problematika ne lygis, būtina paturistauti už mokesčių mokėtojų pinigus?
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių