Quantcast

Sumažinti reikalavimai kandidatams vadovauti Nacionalinei teismų administracijai

  • Teksto dydis:

Seimas sumažino reikalavimus kandidatams vadovauti Nacionalinei teismų administracijai (NTA).

Atitinkami Nacionalinės teismų administracijos įstatymo pakeitimai antradienį priimti 79 parlamentarams balsavus už ir vienam susilaikius.

Nustatyta, kad NTA direktoriumi gali būti skiriamas nepriekaištingos reputacijos asmuo, turintis aukštąjį universitetinį socialinių mokslų studijų srities išsilavinimą ir ne mažesnį kaip 5 metų teisinio ar vadovaujamo darbo stažą.

Iki šiol iš kandidatų vadovauti NTA įstatymas reikalavo nepriekaištingos reputacijos, teisinio išsilavinimo ir ne mažesnio kaip 10 metų teisinio darbo ir 5 metų vadovavimo stažo.

Projekto iniciatorius Seimo narys konservatorius Stasys Šedbaras tvirtino, kad dabartiniai reikalavimai ne visiškai atitinka NTA direktoriaus funkcijų turinį.

"Nacionalinės teismų administracijos direktoriaus pareigas einantis valstybės tarnautojas vykdo funkcijas bendrojoje veiklos srityje – struktūros administravimo, personalo valdymo ir pan. Jo vykdomos funkcijos iš esmės atitinka Seimo kanclerio, prezidento kanceliarijos kanclerio, Vyriausybės kanclerio, ministerijų ir teismų kanclerių vykdomas funkcijas", - sakė S.Šedbaras.

NTA šiuo metu neturi vadovo. Laikinai tarnybai vadovauja direktoriaus pavaduotoja Reda Molienė. Buvęs direktorius Kęstutis Vaškevičius praėjusių metų laimėjo konkursą į direktoriaus pavaduotojo pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių