Quantcast

Vašingtone viešintis L. Kasčiūnas: patvirtino, kad JAV pajėgų buvimas Lietuvoje – neterminuotas

Vašingtone viešintis krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas tikina gavęs tvirtą ir aiškų patvirtinimą, kad Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) pajėgų buvimas Lietuvoje yra neterminuotas.

„Vizito Vašingtone metu gavau tvirtą ir aiškų JAV Nacionalinio saugumo tarybos ir Pentagono patvirtinimą, kad JAV buvimas Lietuvoje yra neterminuotas, o pajėgų išdėstymas regione nesikeis“, – Eltai teigė L. Kasčiūnas.

Pasak ministro, JAV labai vertina karinio buvimo ir treniravimosi sąlygas Lietuvoje, kurios leidžia užtikrinti tinkamą pajėgų parengtį bet kokiems scenarijams.

„Susitikimų metu siunčiau aiškią žinią, kad JAV buvimas Lietuvoje yra nepakeičiamas, o kartu su NATO, Vokietijos brigada bei nacionaliniais pajėgumais yra būtent ta reikalinga kovinė galia, kuri gali patikimai atgrasyti Rusiją“, – sakė krašto apsaugos ministras.

2022 metais buvo patvirtinta, kad rotacinės JAV pajėgos Lietuvoje bus bent mažiausiai iki 2025-ųjų metų pabaigos.

Mechanizuoto bataliono dydžio vienetas ir lauko artilerijos baterija šalyje dislokuota nepertraukiamu rotaciniu principu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi taigi

Taigi taigi portretas
Kuo toliau, tuo daugiau nemalonių žinių Kremliaus šunaujai.

ne ne ne

ne ne ne  portretas
Terminas turi būti nes užsibuve "svečiai"pradeda dvokti :) Lietuvoje negali būti tokio apbsurdo kaip svetimos valstybės NETERMINUOTOS GINKLUOTOS PAJEGOS-Rusai 1940 irgi laikinai buvo atėje:)

kam tas bereikalingas sujudimas ir džiugesys?

kam tas bereikalingas sujudimas ir džiugesys? portretas
Taigi bus kaip Afganistane - vieną dieną nežinia dėl kokios priežasties dings visi ameikosai kaip dūmas iš šalies per tris dienas ir tiek žinių.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių