Quantcast

Vyriausybėje paminėtas Lietuvos narystės ES 20-metis

  • Teksto dydis:

Vyriausybės rūmuose Vilniuje penktadienį iškilmingai paminėtas Lietuvos narystės Europos Sąjungoje (ES) dvidešimtmetis.

Renginyje dalyvavo buvę euroderybininkai Antanas Valionis ir Petras Auštrevičius, taip pat anuometiniai politikai, diplomatai, valstybės tarnautojai, ekspertai ir kiti prie šio žingsnio reikšmingai prisidėję asmenys.

Sveikindama juos ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pabrėžė, kad Kovo 11-ąją atkurta Lietuvos nepriklausomybė ir jos pažadas – sėkminga demokratinė Lietuva – galėjo išsipildyti tik Lietuvos narystės ES ir NATO dėka.

„Lietuva dar nėra ir turbūt niekada nebus tobula, bet turbūt dauguma pasaulio tautų turėtų dėl ko džiaugtis, jeigu spręstų tik tas problemas, kurias mes sprendžiame savo kasdienybėje. Manau, kad prieš nežinomybės uždangą nepriklausomybės aušroje būtume nedvejodami rinkęsi tai, ką pasiekėme ir turime dabar, todėl pateisinamas yra šių atmintinų metų motto: 20 metų sėkmės“, – pranešime sakė premjerė.

Anot jos, pasirengimas narystei ES reiškė daug kryptingo darbo, ne visada populiarių reformų.

„Ši šventė buvo sumanyta kaip Jūsų visų pagerbimas, – kreipdamasi į renginio svečius, prisidėjusius prie Lietuvos siekio tapti ES dalimi įgyvendinimo, sakė premjerė. – To mūsų laiko ir dorai padaryto darbo. Kaip galimybė pasakyti visiems „Ačiū“. Man labai malonu, kad atvykote. Linkiu džiaugtis savo prasmingų darbų kasdienine raiška.“

Renginio svečiai supažindinti su specialiai šiai progai Vyriausybės rūmuose sukurta menine instaliacija ir narystės ES 20-metį pažyminčiu kompozitoriaus Mato Drukteinio muzikiniu kūriniu.

Balandžio 27-ąją, šeštadienį, galimybę pamatyti instaliaciją ir išgirsti kūrinį turės ir visi į atvirą renginį užsiregistravę lankytojai.

Penktadienio renginyje taip pat įteiktos premjerės padėkos Vyriausybės kanceliarijos organizuoto konkurso „Lietuvos narystė ES ir NATO: 20 metų sėkmės“ nugalėtojams.

ES nare Lietuva tapo 2004 metų gegužės 1-ąją.


Šiame straipsnyje: VyriausybėESminėjimas20-metis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ganis

Ganis portretas
Per tiek metu jau nepasiturinčiu Lietuvoj turejo nebelikti. Bet deja deja....

Na va

Na va portretas
Tai melavo,kad senis,lLetuvą prisiuvęs prie savo kišenės,morge aušta?

parmazonas

parmazonas portretas
Vyriausybei,aišku,milteliai ir alus nereikalingi,bet tokios šventės proga galėjo bent ubagams po antrą porciją prisiminimui duoti.Kažkas ne taip su švente-vierchai susirinko baliui,o prieš dvidešimt metų jų aferai panaudoti ubagai visai užmiršti.Atseit,mauras padarė savo darbą ir eina jis sau,o ponai pašvęs dabar.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių