Quantcast

Apie sugrįžusią žiemą – iš kelininkų lūpų: nieko labai ypatingo neįvyko

  • Teksto dydis:

Įpusėjus pavasariui – sugrįžo žiema. Nuo pat ankstyvo ryto vakar visoje Lietuvoje kelininkai skubėjo valyti kelių ir barstyti druskos, kurios jau iki pietų buvo išbarstyta apie 22 t. Tačiau net ir didelės kelininkų pastangos negali užtikrinti 100 proc. saugaus kelio, tad vairuotojų prašyta būti atsargesniems. Kaip kelininkai susitvarkė su vakarykštėmis oro sąlygomis, pasakota LNK reportaže.

„Kelininkai kaip visada atliko jiems priklausančius darbus. [...] Jau nuo pat ankstyvo ryto ekipažai skubėjo kai kur barstyti druskos, kai kur atlikti prevencinius tirpalo purškimo darbus, kai kur buvo atlikti valymo darbai. Virš dviejų dešimčių ekipažų darbavosi keliuose. Kalbame ne tik apie intensyviausius kelius, t. y. magistrales, bet ir krašto, rajoninius kelius“, – apie kelininkų pastangas susidoroti su žiemiškais orais pasakojo Rimantas Zagrebajevas, „Kelių priežiūros“ komunikacijos vadovas.

Tačiau vien kelininkų pastangos neužtikrina visiško saugumo kelyje. „Galime pasakyti, kad dėl iškritusios šlapdribos ir sniego kiekio dangos visur yra šlapios. Kai danga yra šlapia, natūralu, kad kelyje slidu, todėl vairuotojų prašome budrumo, atsargumo, susiplanuoti daugiau laiko, laikytis didesnių atstumų ir ypač atkreipti dėmesį ten, kur yra viadukai, nuovažos ar miškingesnės vietovės, nes būtent ten dažniausiai formuojasi galimas laikinas slidumas“, – saugumo priemones užklupus tokiems orams priminė „Kelių priežiūros“ atstovas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Ir nors žiemiški orai pavasarį daugelį užklupo netikėtai, ypatingų situacijų išvengta. „Spūsčių ar kokių nors netipinių reiškinių tikrai nefiksavome. Manome, kad ir patys vairuotojai atkreipė dėmesį, visgi jau penktadienį ir sinoptikai, ir mūsų sistemos rodė, kad savaitgalį ir šios savaitės pradžioje galimas toks reiškinys, kaip sugrįžęs sniegas, trumpam sugrįžusi žiema. Manome, kad ir vairuotojai atitinkamai pasiruošė, tikrai didžioji jų dalis yra pilietiški, laikosi taisyklių, laikosi greičio ribojimų, tad, manau, komandinis darbas – kelininkų prevenciniai darbai ir vairuotojų budrumas – yra sėkmės receptas“, – kalbėjo R. Zagrebajevas. 

Toliau lauksime vasariškos šilumos, nes ruošiamės vasaros sezonui. Jau įrenginėjame paplūdimius!

Kad, nors ir pavasarį, sniegas šįkart neužklupo kelininkų taip netikėtai, antrino ir Egidijus Steponavičius, „Grindos“ komunikacijos vadovas: „Nieko labai ypatingo neįvyko. Sinoptikai mus gerokai išgąsdino, sakydami, kad bus baisus lietus pereinantis į sniegą, o iš tikrųjų paryčiais turėjome šlapdribos, kuri sukaupė kelis centimetrus sniego ant automobilių ar žolės, bet iš principo, kadangi mes nuolat sekame orų situaciją, žinome, kad reikia žiūrėti ne tik į orus, bet ir suprantame, kad per tą šiltesnį laikotarpį įšilę paviršiai neleidžia sniegui išsilaikyti ir sniegas vos pasiekęs žemę greitai tirpsta, tad nieko ypatingo taip ir neįvyko.“

„Grinda“ teigė techniką tokiems orams pasiruošę iš anksto: „Kadangi niekada nežinai, kaip pasisuks orai, tai pasiruošėme truputį technikos. Didžioji dalis technikos dabar jau perrengta į vasarines basutes, o ne į žiemos kailinukus ir dabar jau dirba kitus darbus, bet, matydami orų permainą, vis dėlto kelias mašinas pasiruošėme.“

„Toliau lauksime vasariškos šilumos, nes ruošiamės vasaros sezonui. Jau įrenginėjame paplūdimius!“ – entuziastingai apie tolesnius darbus kalbėjo E. Steponavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Su Dievo,\\\\\.../////

Su Dievo,\\\\\.../////  portretas
ne jūsų "pagalba".____Gero miego.

O kas

O kas portretas
turejo ivykti? Miegojote ziema - miegate ir pavasari.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių