Quantcast

Generolas: reikia peržiūrėti orlaiviams privalomas saugos priemones

  • Teksto dydis:

Reikia peržiūrėti, ką būtina turėti orlaiviui, kad nelaimės atveju būtų galima laiku pradėti gelbėjimo operaciją, sako Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo viršininkas brigados generolas Vilmantas Tamošaitis.

„Reikėtų pasižiūrėti procedūras, kokias priemones turėtų turėti bet kuris orlaivis, kad paieškos ir gelbėjimo operaciją būtų galima aktyvuoti laiku“, - per nukritusio lietuvių lėktuvo paiešką tiriančio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdį sakė V.Tamošaitis.

„Priemonių yra - yra automatiniai atsakikliai, yra priemonės, kurios siunčia automatiškai SOS signalą per palydovą ir taip toliau, nes orlaivio dingimas iš radarų ar net orlaivio nebuvimas radare, kadangi jis skrido aukštyje, kurio radarai nemato, iš tikrųjų turbūt nėra pretekstas pradėti nedelsiant paieškos operaciją, kitokiu atveju visada reikėtų pradėti paieškos ir gelbėjimo operaciją, kai orlaivis vėluoja į oro uostą“, - sakė Jungtinio štabo viršininkas.

Iš Geteborgo į Klaipėdą skridęs „An-2“ su patyrusiais lietuviais pilotais Adolfu Mačiuliu ir Alvydu Selmistraičiu virš Baltijos jūros dingo gegužės 16-osios popietę. Po trijų parų lėktuvas rastas Baltijos jūros dugne, už daugiau nei 100 kilometrų nuo kranto, 124 metrų gylyje. Vėliau pranešta, kad orlaivyje yra bent vieno piloto kūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių