Quantcast

Ir džiaugsme, ir varge: Lietuvos merai galės tuokti poras?

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič siūlo leisti merams tuokti jaunavedžius. Anot politiko, toks santuokos sudarymas taptų „žymiai patrauklesnis“, ypač dvejojančioms poroms, taip pat padidintų savivaldybių biudžetą ir net paskatintų vietinį turizmą. Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) tokią idėją pasitinka skeptiškai ir sako, kad merų darbotvarkė ir taip užimta. Apie tai pasakota LNK reportaže.

„Žmogus nesudaro bažnytinės santuokos, bet eina į Civilinės metrikacijos skyrius. Gal jis norėtų, kad sutuoktų patinkantis meras ar politikas, galbūt, dėl patinkančio žmogaus, važiuotų į kitą savivaldybę tuoktis“, – svarstė R. Duchnevič.

„Teisės aktai išimties nenumato, santuoką registruoja Metrikacijos skyriaus darbuotojai arba konsuliniai pareigūnai“, – aiškino Vilniaus civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Jolanta Kuzmienė.

Anot R. Duchnevič, merai tuokia ir užsienyje, pavyzdžiui, Lenkijoje ir Belgijoje, tad galbūt ir Lietuvai atėjo laikas. „Tai puiki proga pagerinti turizmą“, – teigė Vilniaus rajono meras. Jis tikisi, kad santuokos sudarymo ceremonija, dalyvaujant merui, taptų kur kas patrauklesnė, o ir santuokų gali padaugėti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Teisingumo ministrė jau sulaukė kreipimosi raštu. Pastaroji kreipsis į LSA ir vertins, ar pokyčių reikia.

„Tai jau būtų įgyvendinimo klausimas – kokiu būdu, pagal kokius kriterijus priimtas žingsnis, sužinoti, ar visos savivaldybės pritaria“, – sakė teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

Tai papildomas lėšų surinkimas. Aišku, iš to neužsidirbinėsi, bet solidumo suteikti gali.

Kiek jaunavedžiams kainuotų užsisakyti merą vestuvėms? „Jeigu jaunieji registruoja skyriuje – 30 eurų, jeigu išvykstamoji – 70 eurų“, – teigė J. Kuzmienė.

„Tai papildomas lėšų surinkimas. Aišku, iš to neužsidirbinėsi, bet solidumo suteikti gali“, – tikino R. Duchnevič.

„Žaviuosi kolegos idėja, bet, manau, leiskime sutuokti tiems žmonėms, kurie tam skirti. Meras turi savo funkcijas“, – nuomone pasidalijo LSA l. e. p. prezidentas Audrius Klišonis. Jo teigimu, galbūt mažoje savivaldybėje tokia idėja įmanoma, bet neįsivaizduoja, kaip tai atrodytų, pavyzdžiui, Vilniaus mieste.


Šiame straipsnyje: meraivedybossantuokos

NAUJAUSI KOMENTARAI

pandemija

pandemija portretas
nupušimas irgi yra užkrečiamas? Nejau merui nieko neliko daryti, kaip pasipuikuoti prie sutuoktinių? Dar sovietmečiu aukšti valdžios atstovai dalyvaudavo tose ceremonijose, bet tam nereikėjo jokių įstatymų keitimų ar kitokio "atsižymėjimo". Kaip meras dalyvauja kituose renginiuose ar šventėse? Reikia dėl to įstatymo?

Anonimas

Anonimas portretas
O KODĖL NE POLICIJOS KOMISARAI ???

Vienalytes ?

Vienalytes ? portretas
Vienalytes ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių