Quantcast

Italijoje į paskutinę kelionę išlydėtas R. Tuminas

  • Teksto dydis:

Vilniaus mažasis teatras (VMT) pirmadienį vakare socialiniuose tinkluose pasidalijo itin jautriu vaizdo įrašu iš Italijos, kuriame matyti, kaip režisierius Rimas Tuminas išlydimas į paskutinę kelionę. 

Įrašas prie filmuotos medžiagos skelbia, jog tai –  režisieriaus R. Tumino išlydėjimas koplytėlėje Italijoje, kur, pasak jo bendražygių,  jis sodino savo paskutinį „Vyšnių sodą“ – spektaklį pagal A. Čechovo pjesę.

„Kas mane dar stebina ir su kuo bandau susitaikyti – manęs dar laukia didžiausias įvykis gyvenime. Mirtis.

Aš dalyvausiu pačiame didžiausiame įvykyje, progrese, jo viršūnėje. Aš pasitraukiu, ateina kitas. Mano mirtis – kažkieno kito pradžia. Suteiksiu pradžią.

Mirtis yra didingas įvykis, kurio net nespėsi suvokti, kad esi jo viršūnėje. Gal tada norėsi ištarti savo išmintį, teisybės žodį, bet ji tau to neleis, viskas lūpose sustings".

2020 metai, ištrauka iš interviu su Rimu Tuminu“, – su  teatro įkūrėju ir mokytoju jo paties žodžiais VMT atsisveikino savo feisbuko paskyroje. 

Primename, kad prieš kelias dienas R. Tumino dukra Gabrielė Tuminaitė pasidalijo informacija, kur ir kada bus galima atsisveikinti su režisieriumi. „Dabar norime pranešti, kad su pelenais grįžtame į Lietuvą ir paskutinis atsisveikinimas planuojamas kovo 20 dieną Valstybiniame Vilniaus Mažajame teatre. …čia nebus mirties…“ – feisbuke šeštadienio vakarą skelbė G. Tuminaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba Maestro

Pagarba Maestro portretas
sviesus, talentingas ir geras zmogus buvo, tegu ilsisi ramybeje

Tokie Jonai ir Anicetai

Tokie Jonai ir Anicetai portretas
Geriau nelystu i komentarus.Jauciasi,kad sitie zmones nei karto ( greiciausiai) nebuvo theatre. Tai ko is ju galima tiketis? Ne jie vieni yra nemazai tokiu tame tarps ir “ kulturos ministras “. P.S. O A.Cechovo “Vysniu sodas” yra nuostabus spektaklis. Vilniuje teko matyti pries keleta metu.Tikrai dusia palieciantis.Dauguma ziurovu is spektaklio isejo su asaromis akyse.Nuostabu!!!!

GYVA ARTISTE

GYVA   ARTISTE portretas
kIEK PAGIEZINGU BERASCIU SIUKSLIU LIETUVOJE....I KA PAVRTOM? /GODUS BEJAUSMIAIS PINIGAIS APTEKE KOKTU...
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių