Quantcast

Nepamirškite: šiąnakt teks sukti laikrodžius

  • Teksto dydis:

Lietuvoje naktį iš šeštadienio į sekmadienį atšaukiamas vasaros laikas – laikrodžius reikės atsukti viena valanda atgal.

Žiemos laikas galios iki kovo pabaigos.

Galiojant žiemos laikui, šviesusis paros metas ryte prasideda anksčiau ir vakare trunka trumpiau, palyginti su vasaros laiku.

Žiemos ir vasaros laiką nuspręsta įvesti, kad būtų geriau išnaudojamas šviesusis paros metas. Kritikai teigia, kad laiko kaitaliojimas gali kenkti sveikatai.

Laikas Lietuvoje, kaip ir visose Europos Sąjungos valstybėse narėse, vykdant ES direktyvą, dėl vasaros keičiamas dukart per metus.

Europos Komisija ir Europos Parlamentas remia idėją atsisakyti laikrodžių sukiojimo, bet dauguma valstybių narių sprendimui kol kas nepritaria.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aaa

aaa portretas
Bet rytai šviesesni juk keltis smagiau kai šviesiau ir vaikams žengtiį į mokyklą smagiau juk jau sausio gale jau ir rytai ir vakarai jau darosi šviesūs

Pil.

Pil. portretas
Teko būti kitose šalyse, tai jų laikas kad ir sukiojamas taip pat, bet nuo 15:00 valandos žiemos laiku netemsta.Lietuva yra pardavusi savo tėvynę ir žmones, nes žiemos laiku temsta nuo 15:00 val.,nesuprantu per kokią pusę yra ekonomišką Lietuvai įvedinėti žiemos laiką.Tai nepagarba Lietuvai ,jos žmonėms ir kenkimas gyventi pigiau.

4

4 portretas
Didžiausias nepatogumas, kad visus laikrodžius teks nuimti nuo sienu, o su elektroniniais dar nepatogiau keisti laiką, o pas jų visokių 13 vnt., tiek darbo nereikalingo per išeiginė
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių