Quantcast

Pradedama registracija į karo komendantūras taikos metu

  • Teksto dydis:

Nuo trečiadienio pradedama registracija į karo komendantūras taikos metu.

Kaip nurodo Krašto apsaugos ministerija, tą padaryti galima artimiausiame Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos (KPKT) padalinyje (jų šiuo metu Lietuvoje yra 26) arba užpildžius anketą interneto svetainėje karys.lt.

Registracija į taikos meto komendantinius vienetus tęsis iki rugpjūčio 31 dienos.

Šiuo metu Seime svarstomos pataisos, kurios įstatymu įteisintu komendantūras, sudarytų galimybę į pratybas ir mokymus karo prievolininkus iš parengtojo rezervo, kurie nėra paskirti į aktyvųjį rezervą, ir neparengtojo rezervo – t. y. pilietiškai ir patriotiškai nusiteikusius asmenis.

Pagal kiek anksčiau KAM pristatytą planą, šios asmenų grupės – parengtojo rezervo kariai ir patriotiški žmonės – kartu su Lietuvos šaulių sąjungos komendantiniais šauliais būtų integruojamos į komendantinius vienetus.

Taikos metu jų karinį rengimą užtikrintų Krašto apsaugos savanorių pajėgos. Lietuvoje planuojama įsteigti 27 komendantūras.

Asmenys suregistruoti į komendantinius vienetus, bus rengiami 3-10 dienų per metus, kviečiant į pratybas šio padalinio sudėtyje, kartu su kitais parengtojo rezervo kariais, numatytais į šiuos vienetus.

Iš viso numatyta, kad komendantūrose bus 10,6 tūkst. parengtojo rezervo karių, apie 2 tūkst. šaulių, 800 KASP savanorių. KAM tikisi, kad į kvietimą atsilieps ir apie kelis tūkstančius aktyvių piliečių.

Komendantiniam vienetui yra numatytos šios funkcijos: kova su nelegaliomis ginkluotomis grupėmis, svarbių objektų ir infrastruktūros apsauga, kontrolės postų įrengimas ir evakuacijos procesų užtikrinimas, informacinės aplinkos stebėsena.

Komendantūras komplektuoti ketinama pradėti nuo spalio. Krašto apsaugos ministerija nurodo, kad kol kas papildomo finansavimo šiam projektui nereikės, jis bus vykdomas iš vidinių resursų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Taip ,institutuose ,politechnikumuose buvo karinis parengimas .Dabar tokio nėra o visai be reikalo.Manau laikas būtų įvesti tokias studijas apie karą ,ginklus ir visą kas reikalinga yra karo metu..

Karin.

Karin. portretas
Surinks taikos metu o paskiau išsiųs i Ukrainą.Tikėti Lietuvoje nusikaltėlių gaujos daugumos Seime niekuo negalima.Manau jau Lietuvoje ne lietuviai vadovauja Lietuvai o JAV Taip kad mūsų tautos ir Lietuvos kaip jau ir nėra.

valio draugai

valio draugai portretas
su geguzes 1
VISI KOMENTARAI 9

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių