Quantcast

Prasidėjo Baltijos šalių karinės pratybos

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Baltijos šalyse prasidėjo priimančiųjų šalių pratybos "Baltijos šeimininkas 2013".

Jose dalyvauja apie pusantro šimto karių ir civilinių institucijų atstovų iš trijų Baltijos šalių, taip pat atstovai iš Bulgarijos, Italijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės, Nyderlandų, Norvegijos, Prancūzijos, Slovėnijos, Turkijos ir Vokietijos, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Šiose pratybose Baltijos šalių karinių ir civilinių institucijų atstovai kartu treniruosis sąveikos priimant atvykstančias sąjungininkų pajėgas galimos krizės atveju.

Bus vertinamas valstybių pasirengimas atvykstantiems sąjungininkams užtikrinti reikalingą infrastruktūrą, aprūpinimą, suteikti pastiprinimą. Taip pat bus siekiama nustatyti šalių infrastruktūros, kitų karinių ir civilinių institucijų pajėgumų vystymo kryptis stiprinant šalių gynybą.

"Tokio tipo pratybos yra esminis įrankis siekiant išlaikyti ir sustiprinti karinių pajėgų, civilinių institucijų ir visų NATO šalių galimybes dirbti kartu. Pajėgumų suvienijimas yra privalomas, siekiant sėkmingai įvykdyti bet kokio tipo operaciją" – sakė pratybas atidaręs Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo viršininkas brigados generolas Vilmantas Tamošaitis.

Kasmetinės pratybos šiais metais tapo platesnio masto NATO greitojo ragavimo pajėgų pratybų "Tvirtas džiazas" sudėtine dalimi.

Nuo 2009 metų kasmet rengiamoms pratyboms "Baltijos šeimininkas" pakaitomis vadovauja viena iš Baltijos šalių. Šiemet vadovaujančioji šalis yra Latvija, kurioje ir įsikurs vadovaujantis pratybų štabas. Lietuvoje pratybos vyksta Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centre Nemenčinėje. Pratyboms Lietuvoje vadovauja Lietuvos kariuomenės Jungtinis štabas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių