Quantcast

Rūdninkų poligone surengtos taktinės pratybos

Rūdninkų poligone surengtos Lietuvos kariuomenės oro pajėgų ir Viešojo saugumo tarnybos taktinės pratybos. Buvo tikrinama kaip tarnyba kilus nenumatytiems konfliktams ar pavojui Lietuvos saugumui geba kartu su kariuomene greitai reaguoti ir neutralizuoti ginkluotas grupuotes.

Nekonvencinio ir hibridinio karo grėsmėms atremti Lietuva kuria greitojo reagavimo pajėgas, kurios per porą valandų reaguotų į bet kokią grėsmę dar nepaskelbus karo ar nepaprastosios padėties.

Viešojo saugumo tarnybos pajėgos turi užimti tam tikrą teritoriją, blokuoti ją ir pasiruošti kovai su ginkluota grupuote. Desantininkai, veikdami kartu su Lietuvos kariuomenės oro pajėgomis, dviem grupėmis leidžiasi iš kilometro aukščio. Tai Viešojo saugumo tarnybos pratybos, kurių pagrindinis tikslas kuo skubiau pristatyti specialiąją kuopą į priešo puolamą teritoriją.

„Tam naudojamos trijų rūšių mūsų specialiosios pajėgos, tai pirmiausia aviacija, kartu su desantininkais – jie nuskrenda į nustatytą objektą, kur yra surasti tie žmonės, kurie gali padaryt kažkokių nemalonumų mūsų valstybei, yra skubiai į tą vietą nugabenami, per 5 minutes yra pasodinami į lėktuvą, yra pasiruošę“, – sakė vidaus reikalų ministras Dailis Barakauskas.

„Mes laike dviejų valandų turim atvykti į tą vietą, kur vyksta koks nors incidentas, ar vykdoma kokia nors ypatinga situacija. Jeigu vyksta konfliktas Lietuvos viduje, tai savaime aišku pirmoje eilėje reaguoja VRM pajėgos – tame tarpe mes. Jei išorinis konfliktas, tada įsijungia Lietuvos kariuomenė ir tada mes pereinam į jų sudėtinę dalį, kaip gynybinių pajėgų strateginė dalis“, – aiškino Viešojo saugumo tarnybos vado pavaduotojas pulkininkas Jonas Zautra.

Pasitelkiant sraigtasparnį, visiškai užblokuota teritorija ir sustabdytas ieškomos priešų grupuotės judėjimas. Pasak Viešojo saugumo tarnybos vadovų, situacija, kuriai esant tarnyba turi nedelsdama reaguoti, gali būti ir išorinis konfliktas, ir intervencija į Lietuvą. Šiuo metu tarnyboje yra per tūkstantį karių, iš viso dvi kuopos Vilniuje ir Kaune, svarstoma jas kurti ir kituose didžiuosiuose miestuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Kaip mums, Europai, konkuruoti su Rusija kariniame lygyje? Kodėl Rusijos armija, vėl pasirodo tokia technologiškai stipri (žiūrėk čia)? Rusija turi daugiau universitetą baigusių vienam tūkstančiui gyventojų, negu bet kuri industrializuota šalis pasaulyje (žiūrėk čia [1]. Mums tikrai verta susirūpinti jaunimo išsilavinimu. 40 procentų jaunimo be darbo ir mokslo Ispanijoje ir Italijoje - tai blogas pagrindas šiuolaikinėms technologijoms bei šiuolaikinei europietiškai armijai. Karus dabar juk laimi tikrai ne Kubiliaus vadovaujami medžiotojai, o aukšto lygio profesionalai, pasiremdami šiuolaikinėmis technologijomis. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių