Quantcast

Šalčininkų rajone nukabintos lenkiškos gatvių pavadinimų lentelės

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone nukabintos visos gatvių pavadinimų lentelės lenkų kalba, dalyje gatvių, kaip numatyta, ant namų toks ženklinimas liko, bet pastatyti stulpeliai su lietuviškais pavadinimais, pranešė Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje tarnyba.

Tai tarnybos atstovai konstatavo penktadienį patikrinę Šalčininkų rajono Eišiškių, Pabarės, Jašiūnų ir Turgelių gyvenvietes.

„Visi iki šiol Vyriausybės atstovo nustatyti netinkami gatvių ženklinimo Šalčininkų rajone atvejai, iš viso 104 gatvėse, yra ištaisyti“, - rašoma tarnybos pranešime.

Per patikrinimą taip pat nustatyta, jog įvykdytas ir reikalavimas dėl devyniolikos Šalčininkų rajone esančių gatvių netinkamo ženklinimo, t.y. pastatyti stulpeliai su lietuviškais pavadinimais gatvių pradžioje ir pabaigoje, sankryžose, aštresnių posūkių taškuose.

„Ženklinimas ant stulpelių buvo arba dvikalbis ir daugiau nieko, arba pastatytas stulpelis tik gatvės pradžioje su lietuvišku pavadinimu“, - BNS sakė Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje Audrius Skaistys.

Anot jo, šiuo metu pažeidimų neliko nė vienoje tikrintoje gatvėje.

Vilniaus apygardos teismas sprendimą, kad Šalčininkų rajono savivaldybės administracija privalo pašalinti dvikalbes lenteles, priėmė dar 2008 metų rugsėjį - nuo to laiko sprendimas nebuvo vykdomas, o savivaldybės administracijos direktoriui ne kartą skirtos baudos.

Po ilgų metų bylinėjimosi ir skirtų baudų išeitis dėl įstatymams prieštaraujančių lenkiškų gatvių pavadinimų rasta pernai lapkritį. Tuomet sutarta, kad savivaldybėms gatvėse pastačius stulpelius su lietuviškais užrašais, centrinė valdžia nebereikalaus nuo namų nukabinti lentelių, kuriose gatvės pavadinimas pateikiamas dviem kalbomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių