Quantcast

Siekiama supaprastinti reikalavimus advokatų veiklai

  • Teksto dydis:

Vyriausybė siūlo, kad veiklą vykdantiems advokatams pakaktų vieno dokumento ir būtų supaprastinti reikalavimai darbo vietai.

Ministrų kabinetas trečiadienį posėdyje pritarė tai numatančioms Advokatūros įstatymo pataisoms.

Kaip nurodo pataisas rengusi Teisingumo ministerija, šiuo metu Advokatūros įstatyme numatyta, kad asmeniui įrašytam į Lietuvos praktikuojančių advokatų sąrašą, yra išduodami du dokumentai – teisės verstis advokato veikla liudijimas ir advokato pažymėjimas.

„16-osios Vyriausybės programoje numatyta mažinti biurokratinę naštą, atsisakyti nereikalingų leidimų ir licencijų. Įsigaliojus šiam įstatymui būtų numatyta, kad teisę verstis advokato veikla patvirtintų vienas dokumentas – advokato pažymėjimas“ – pranešime nurodo teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Projekte, kurį dar svarstys Seimas, taip pat siūloma, kad privalomus reikalavimus advokatų darbo vietai nustatytų pati Lietuvos advokatūra, o ne Advokatūros įstatymas. Tai esą leistų lanksčiau reaguoti į įvairius technologinius pokyčius, klientų lūkesčius ir teisingumo sistemos, kurios dalimi yra advokatas, poreikius. Kartu Lietuvos advokatūrai būtų suteikti įgaliojimai nustatyti advokatų darbo vietų registravimo tvarką.


Šiame straipsnyje: advokataidarbo vietaVyriausybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių