Quantcast

Teismas: Gynybos resursų agentūra gali tęsti antidronų Ukrainai pirkimą

Gynybos resursų agentūra neturi laikinai stabdyti Ukrainai skirtų 350 antidronų pirkimo konkurso ir gali pasirašyti sutartį su jo laimėtoja Kauno bendrove „NT Service“, nusprendė teismas. Iš šios įmonės vėliau esant reikalui galėtų būti perkama dar daugiau nei 100 tokių ginklų.

Apeliacinis teismas balandžio 11 dieną atmetė elektroninių apsaugos priemonių diegimo bendrovės „Euroelektronika“ skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo kovą priimtą nutartį, kuria netenkintas bendrovės prašymas taikyti laikinąsias apsaugos priemones.

„Atsakovė (Gynybos resursų agentūra – BNS) pirkimą vykdė riboto konkurso būdu, tai yra skubos tvarka, įvertinusi Ukrainos kariuomenės poreikį kuo skubiau gauti minėtą įrangą, kuri yra svarbi vykdant pasipriešinimą Rusijos užpuolimui, o jos įsigijimas ir pristatymas yra neatidėliotinas“, – nusprendė Apeliacinis teismas.

„Euroelektronika“ ginčijo Gynybos resursų agentūros vasarį priimtą sprendimą, kuriuo teismas atmetė kaip netinkamą bendrovės pasiūlymą nešiojamų bepiločių orlaivių užkardymo priemonių pirkimo konkurse ir laimėtoja pripažino bendrovę „NT Service“.

Pasak „Euroelektronikos“, nėra neatidėliotino poreikio skubiai įsigyti šias priemones – sutartyje nurodytas 36 mėnesių terminas antidronų užsakymams pateikti.

Tuo metu Gynybos resursų agentūra teismui teigė, kad pagal konkurso sąlygas didžioji dalis – 350 iš 455 antidronų, turi būti pristatyta per du mėnesius nuo sutarties įsigaliojimo, o 36 mėnesių terminas galioja tik papildomiems 105 šautuvams užsakyti, todėl pirkimas turi įvykti skubiai.

„Kuo greičiau ši įranga galės būti pristatyta galutiniam naudotojui, tuo geriau aprūpinti ir saugesni bus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai bei turtas“, – teigė agentūra.


Šiame straipsnyje: Antidronų pirkimasUkrainakaras UkrainojeGynybos resursų agentūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių