Quantcast

Vokiečių žiniasklaida: Bundesvero brigada Lietuvoje kainuos 11 mlrd. eurų

Vokietijos kovinės brigados suformavimas Lietuvoje kainuos apie 11 mlrd. eurų.

Tai Bundestago Gynybos komiteto posėdyje pareiškė Vokietijos gynybos ministerijos atstovas, leidiniui „Spiegel“ sakė keli posėdžio dalyviai. Apie tai rašo n-tv.de.

Anot pranešimo, milijardas eurų numatytas kasmetinėms veiklos išlaidoms, 4 mlrd. – stambiosios technikos, tokios, kaip tankai, įsigijimui ir 6 mlrd. – kitoms investicijoms, pavyzdžiui infrastruktūrai kurti ar uniformoms pirkti. Į šią sumą neįeina išlaidos, skirtos išmokoms už tarnybą užsienyje, kuriomis tikimasi pritraukti 4 800 karių ir 200 civilių kelerių metų tarnybai Lietuvoje.

Balandžio pradžioje į Lietuvą atvyko pirmieji brigados kariai. Kovinė brigadą pilną operacinį pajėgumą turėtų pasiekti iki 2027 m. pabaigos. Brigadą, „Spiegel“ duomenimis, sudarys 122-asis šarvuotasis pėstininkų batalionas iš Bavarijos, 203-iasis tankų batalionas iš Šiaurės Reino-Vestfalijos ir jau šalyje esanti daugiatautė priešakinių pajėgų kovinė grupė.

Anot „Spiegel“, ministerijos atstovas komitete taip pat pripažino, kad su Lietuvos vyriausybe dar neišspręsta daugybė finansavimo klausimų. Tarp jų yra išlaidos už darželių ir mokyklų paslaugas čia dislokuotų karių vaikams, taip pat būstų statybos finansavimas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal portretas
Reikejo pasikviesti kokiu rumunu kuopa, butu daug pigiau, tie ir palapinese moka gyventi.

Mada

Mada portretas
vogti milijonais - jau progresuoja i vogima milijardais...

visai neblogai,

visai neblogai, portretas
tai gerokai pigiau negu pskovo divizija
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių