Quantcast

Australija nurodė savo piliečiams, jei įmanoma, nedelsiant išvykti iš Izraelio

  • Teksto dydis:

Australija penktadienį nurodė savo piliečiams, jei įmanoma, nedelsiant išvykti iš Izraelio, motyvuodama „didele karinių represijų ir teroristinių išpuolių grėsme“, be to, paskelbė panašų įspėjimą palestiniečių teritorijoms.

„Raginame australus, esančius Izraelyje arba okupuotose palestiniečių teritorijose, išvykti, jei saugu tai padaryti“, – teigiama atnaujintoje Užsienio reikalų ministerijos kelionių rekomendacijoje.

Australijos vyriausybė anksčiau nurodė piliečiams, jei įmanoma, vengti kelionių į Izraelį ir palestiniečių teritorijas ar išvykti iš jų kilus nerimui dėl saugumo.

Kategoriškesnis penktadienio įspėjimas pasirodė Izraeliui ir Iranui surengus tiesiogines oro atakas vienam prieš kitą, smarkiai pakursčiusias priešiškumą po daug metų trukusių netiesioginių ir užmaskuotų susirėmimų.

„Dėl karinių atakų gali būti uždaryta oro erdvė, atšaukti ir nukreipti skrydžiai, sutrikdytos kitos kelionės“, – teigė Australijos diplomatai.

„Tel Avivo Ben Guriono tarptautinis oro uostas bet kuriuo metu ir netikėtai gali sustabdyti veiklą dėl padidėjusių saugumo problemų“, – pridūrė jie.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių