Quantcast

A. Blinkenas tikisi, kad „Hamas“ priims naujausią paliaubų Gazos Ruože pasiūlymą

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pirmadienį išreiškė viltį, jog islamistų grupuotė „Hamas“ priims naujausią pasiūlymą nutraukti ugnį Gazos Ruože mainais į įkaitų paleidimą.

„Hamas“ turi pasiūlymą, kuris yra nepaprastai, nepaprastai dosnus iš Izraelio pusės“, – Saudo Arabijoje vykstančiame Pasaulio ekonomikos forumo (PEF) susitikime teigė A. Blinkenas.

„Šiuo metu vienintelis dalykas, kuris stovi tarp Gazos Ruožo gyventojų ir paliaubų, yra „Hamas“, – sakė jis.

„Jie turi apsispręsti ir turi apsispręsti greitai, – sakė valstybės sekretorius. – Tikiuosi, kad jie priims teisingą sprendimą“.

Šiame konflikte, kuris tęsiasi jau daugiau nei pusę metų, „galime iš esmės pakeisti dinamiką“,  kalbėjo A. Blinkenas.

„Hamas“ delegacija pirmadienį turi atvykti į Egiptą, kuris kartu su Kataru tarpininkauja siekdamas susitarimo, kuris leistų sustabdyti Izraelio puolimą ir išlaisvinti įkaitus.

Pirmadienį Rijade A. Blinkenas paliaubų pasiūlymą taip pat aptarė su Turkijos užsienio reikalų ministru Hakanu Fidanu (Chakanu Fidanu). „Hamas“ Turkijoje turi biurą, o kovotojų lyderis Ismailas Haniyeh (Ismailas Hanijė) šioje šalyje yra dažnas svečias.

Per derybas su H. Fidanu A. Blinkenas „ragino dėti visas pastangas, kad „Hamas“ būtų įtikinta priimti pateiktą pasiūlymą nedelsiant nutraukti ugnį“, sakoma Valstybės departamento pranešime.

Turkija pripažįsta Izraelį, tačiau prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) griežtai kritikuoja žydų valstybės puolimą Gazos Ruože.

R. T. Erdoganas išreiškė norą imtis didesnio vaidmens tarpininkaujant Gazos konflikte po to, kai Kataras pastarosiomis savaitėmis užsiminė, kad žengs žingsnį atgal.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Slepia plana matyt nieko gero
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių