Quantcast

Charlesas III vyksta į Bordo: aplankys eksperimentinį mišką ir tvarų vynuogyną

  • Teksto dydis:

Britų karalius Charlesas III (Karolis III) penktadienį išvyksta į Bordo Prancūzijos pietuose, kur domėsis tuo, kas jam itin patinka – aplinkosauga.

Charlesas III susitiks su gelbėjimo tarnybų darbuotojais ir bendruomenėmis, nukentėjusiomis nuo praėjusiais metais Bordo regione kilusių gaisrų, ir aplankys eksperimentinį mišką, skirtą klimato poveikiui miesto miškams stebėti.

Taip pat planuojama, kad karalius ir karalienė konsortė Camilla (Kamila) aplankys vynuogyną, garsėjantį tvariu požiūriu į vyno gamybą regione, kuriame vyno eksportas yra vienas iš ekonomikos ramsčių. Praėjusiais metais dėl didelės sausros Bordo buvo nuimtas ankstyviausias kada nors buvęs derlius, todėl regionas jau seniai stengiasi prisitaikyti prie klimato kaitos.

Tai jau trečioji ir paskutinė valstybinio vizito, kuriuo siekiama sustiprinti Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos ryšius, diena. Išvakarėse šilti Charleso III žodžiai Prancūzijos atžvilgiu buvo sutikti ovacijomis Senate ir net šūksniais „Tegyvuoja karalius!“.

Atskridę iš Paryžiaus į Bordo, karalius ir karalienė važiuos į pagrindinę miesto aikštę. Jie taip pat dalyvaus priėmime karališkojo laivyno fregatoje.

Mieste gyvena didelė britų bendruomenė, todėl karalius ir karalienė susitiks su regiono įmones valdančiais britais.

Ketvirtadienį kreipdamasis į Prancūzijos Senatą Charlesas III gyrė Prancūzijos ir Jungtinės Karalystės nepakeičiamus santykius ir jų gebėjimą dorotis su pasauliniais iššūkiais, įskaitant Rusijos karą Ukrainoje ir klimato kaitą. Jis paragino sudaryti naują „Santarvės“ (Entente cordiale) sutartį, skirtą tvarumui.

Trečiadienio vakarą per pokylį Versalio rūmuose tardamas tostą jis taip pat kalbėjo apie savo susirūpinimą dėl klimato.

Karaliaus komentarai nuskambėjo po to, kai ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) paskelbė, kad sušvelnina kai kuriuos JK įsipareigojimus klimato kaitos srityje, be kita ko, iš 2030-ųjų į 2035-uosius nukėlė naujų dujomis ir dyzelinu varomų automobilių draudimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių