Quantcast

Darbo kodeksui – daug Seimo teisininkų pastabų

  • Teksto dydis:

Nors Vyriausybė viliasi, kad lankstesnius darbo santykius nustatantis naujasis Darbo kodeksas (DK) bus priimtas dar šį rudenį ir įsigalios nuo kitų metų, Seimo vadovai ir teisininkai tuo smarkiai abejoja, rašo "Verslo žinios".

Praėjusios savaitės pabaigoje, jau prasidėjus rudens sesijai, Seimo teisininkai pagaliau pateikė išvadą dėl naujojo Darbo kodekso projekto. Teisės aktui, kuriame yra 266 straipsniai, teisės specialistai iš viso surašė 152 pastabas - abejonių sulaukė beveik du trečdaliai visų kodekso straipsnių.

"Atsižvelgiant į šiam įstatymui įgyvendinti būtiną laiką, nerealus yra projekte nurodytas 2015 metų gruodžio 31 dienos terminas, iki kurio visi subjektai turėtų įvykdyti atitinkamus pavedimus, rengiantis jo įsigaliojimui", - rašo Seimo teisininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Amerika jau atsisako naivios liberalizacijos ir imasi rimto darbo. JAV jau galima objektyviau įvertinti JAV aukštojo mokslo įstaigas: JAV valstybė tam sukūrė specialų internetinį puslapį. Kokia dalis kokią nors aukštąją mokyklą baigusių atiduoda jų skolas? Kiek vidutiniškai jie uždirba (sužino iš sumokamų mokesčių)? Su kokio dydžio skolomis baigia universitetą? Dabar JAV galima atsakyti į tokius klausimus [1]. Taip pat galima sužinoti, kokia šios mokyklos studentų šeimų dalis yra iš mažiau turtingų (JAV atveju turi mažiau negu keturiasdešimt tūkstančių dolerių per metus pajamų), nes padėti tokioms šeimoms yra efektyviausias mūsų pinigų panaudojimas. Todėl kuo didesnė tokia dalis, tuo aukštoji mokykla yra geresnė. Laikas ir mums padaryti tokį internetinį puslapį Lietuvoje. Gal ir tikrai universitetai Lietuvoje užkuria dvasinių galių kibirkštį. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių