Quantcast

Derybos su Rusija dėl Krymo – neįmanomos

Negali būti jokių derybų su Rusija dėl Krymo, todėl Ukraina tęsia darbą Krymo platformoje, kad laikinosios pusiasalio okupacijos klausimas nedingtų iš tarptautinės bendruomenės radaro, savo išskirtiniuose komentaruose naujienų agentūrai „Ukrinform“ pasakė nuolatinė prezidento atstovė Krymui Tamila Taševa.

„Žinoma, Krymas yra neatsiejama Ukrainos valstybės dalis, todėl su Rusijos Federacija negali būti jokių derybų dėl to, kam jis priklauso“, – pabrėžė T. Taševa.

Ji pakartojo prezidento Volodymyro Zelenskio žodžius, kad Ukraina savo teritorijas išvaduoti siekia ne tik todėl, kad tai yra saugumo ir teritorijos vientisumo klausimas, bet ir dėl to, kad jose okupacijos ir priespaudos sąlygose gyvena Ukrainos piliečiai.

„Visuomet kalbame apie tai, kad turime susigrąžinti saviškius. Mes kovojame ne tik dėl teritorijų, bet ir dėl savo gyventojų. Vienintelė galimybė Krymo totoriams ir kitoms vietinėms tautoms gyventi taikiai, siekti plėtros ir egzistuoti atsiras tik tuo atveju, kai Krymo pusiasalis bus išvaduotas iš okupantų ir sugrįš po Ukrainos valstybės vėliava“, – pabrėžė T. Taševa.

Komisarė taip pat pabrėžė, kad 2021 m. pristatyta Krymo platforma, prie kurios dabar yra prisijungę daugiau nei 60 šalių, aktyviai dirba visais lygmenimis ir matmenimis. Pernai prie šios iniciatyvos prisijungė ir keletas pasaulio Pietų šalių, ypač Lotynų Amerikos, Persijos įlankos ir kitų regionų.

T. Taševos teigimu, tai yra labai svarbi darbo kryptis.

Šiuo metu rengiamasi vyriausybių vadovų viršūnių susitikimui, kuris įvyks rugpjūčio 23 d., taip pat parlamentų vadovų susitikimui, kuris vėliau šiais metais bus surengtas Latvijoje.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaderybosKrymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių