Quantcast

JAV gynybos sekretorius paskelbė apie 6 mlrd. dolerių saugumo pagalbą Ukrainai

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas penktadienį paskelbė apie naują 6 mlrd. dolerių vertės karinę pagalbą Ukrainai, kadangi Vašingtonas skuba užpildyti spragas, atsiradusias po kelis mėnesius trukusios ribotos Amerikos paramos.

Tai jau antrasis paketas šią savaitę po kito 1 mlrd. JAV dolerių vertės paketo, kuris buvo paskelbtas iškart po to, kai JAV prezidentas Joe Bidenas pasirašė ilgai atidėliotą įstatymą, numatantį naują 61 mlrd. dolerių finansavimą Ukrainai, besistengiančiai sulaikyti Rusijos puolimą.

„Man... malonu šiandien paskelbti apie papildomą 6 mlrd. dolerių įsipareigojimą pagal mūsų Ukrainos saugumo paramos iniciatyvą“, – sakė žurnalistams L. Austinas, pridurdamas, kad tai leis įsigyti naujų pajėgumų Kyjivui iš JAV pramonės.

„Tai didžiausias saugumo pagalbos paketas, iki šiol mūsų įsipareigotas“, – sakė L. Austinas. Pasak jo, paketas apims oro gynybos šaudmenis, kovos su dronais sistemas, artilerijos sviedinius ir techninės priežiūros bei palaikymo paramą.

JAV yra pagrindinės Ukrainos karinės rėmėjos, skyrusios daugiau kaip 44 mlrd. dolerių saugumo paramos nuo tada, kai Rusija 2022 metų vasarį pradėjo plataus masto invaziją.

Tačiau iki šios savaitės Vašingtonas šiemet apie naują pagalbą Ukrainai buvo paskelbęs tik vieną kartą – kovo mėnesį skyrė 300 mln. dolerių, kuriuos Pentagonas buvo sutaupęs nuo kitų pirkinių.

 


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojepagalba UkrainaiJAV paramaLloydas Austinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių