Quantcast

JAV keleivių nebeskraidins legendiniu „Boeing 747“ tipo lėktuvu

Jungtinių Valstijų komercinių skrydžių keleiviai atsisveikina su kone legendiniu tapusiu „Boeing 747“ tipo lėktuvu. Lėktuvas bendrovės „Delta Airlines“ rengiamu skrydžiu iš Seulo į Detroitą keleivius skraidina paskutinį kartą, tuo, anot specialistų, paspartindamas beveik 5 dešimtmečius gyvuojančio orlaivio eros pabaigą.

1969-aisiais pristatytas, o po beveik dvejų metų pirmąjį komercinį skrydį atlikęs „Boeing 747“ laikomas bene geriausiai atpažįstamu orlaiviu pasaulyje. „Dangaus karaliene“ dažnai tituluojamas „Boeing“ bene geriausiai žinomas dėl savo išvaizdos: dydžio, už piloto kabinos įrengto dviejų aukštų salono, smailėjančio priekio.

Per beveik penkis dešimtmečius tokių lėktuvų kompanija „Boeing“ pagamino daugiau nei 1500 – iki šiol naudojama apie 500. Juos visame pasaulyje pakeičia lengvesni ir ekonomiškesni orlaiviai.

Nors kelionė iš Seulo į Detroitą tokiu lėktuvu Jungtinių Valstijų komercinių skrydžių istorijoje – paskutinė, kitos avialinijų kompanijos – tokios kaip „Lufthansa“, „British Airways“ ar „Korean Air“ – šio lėktuvo kol kas neatsisako.

Anot bendrovės, specialūs 747 tipo „Boeing“ ir toliau bus gaminami keletui klientų. Tarp jų – ir Jungtinių Valstijų prezidentams, kurie patobulinta orlaivio versija „Air Force One“ naudojasi nuo 1990-ųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių