Quantcast

Jei balsų pirkimas pasitvirtins, Latvijos „Vienybės“ lyderė Dz. Zakiui pareigų nežada

  • Teksto dydis:

Jeigu įtarimai dėl rinkėjų papirkinėjimo per Latvijos Seimo rinkimus Latgaloje pasitvirtins, buvęs valdančiosios koalicijos partijos „Vienybė“ frakcijos parlamente lyderis Dzintaras Zakis daugiau nebeužims jokių pareigų, ketvirtadienį žurnalistams pareiškė šios centro dešiniosios partijos vadovė Solvita Abuoltinia.

Ji pripažino, jog labai nemalonu vertinti paviešintą informaciją apie galimą balsų pirkimą.

„Bet kokiu atveju, jei būta tokių veiksmų, jie pakerta demokratijos principus, tai nepriimtina ir negali sulaukti jokio palaikymo“, - sakė S.Abuoltinia.

Dz.Zakio sprendimą atsistatydinti į „Vienybės“ frakcijos parlamento pirmininko posto ji laiko „visiškai normaliu“.

Klausimą dėl tolesnių savo veiksmų partija spręs po to, kai teisėsaugos institucijos išsiaiškins situaciją, nurodė S.Abuoltinia.

Prorusiška kairioji partija „Santarvės centras“ kreipėsi į saugumo policiją su prašymu ištirti pranešimus apie galimą rinkėjų papirkinėjimą Latgalos rinkimų apygardoje.

Jos teigimu, žiniasklaidos paskelbta informacija leidžia įtarti, kad Dz.Zakio balsai rinkimuose buvo gauti nesąžiningu būdu - paperkant arba darant kitokį poveikį rinkėjams.
Dėl galimo balsų pirkimo į saugumo policiją kreipėsi ir „Vienybės“ atstovas Juris Vidinis.

„Santarvės centras“ gali užginčyti spalio 4 dieną vykusių parlamento rinkimų rezultatus, anksčiau BNS pranešė partijos lyderis, Rygos meras Nilas Ušakovas.

Centrinė rinkimų komisija gali peržiūrėti rinkimų rezultatus tik teismui paskelbus apkaltinamąjį nuosprendį, sakė jos atstovė Kristinė Berzinia.

Spalio 6 dieną Dz.Zakis pareiškė, kad nusprendė pasitraukti iš „Vienybės“ frakcijos parlamento vadovo posto „dėl grubios provokacijos“, kurią prieš jį įvykdė „Santarvės centras“ ir dėl kurios jis ketina kreiptis į saugumo policiją.

Dz.Zakis pranešė, jog neketina atsisakyti deputato mandato ir dirbs 12-ojo šaukimo Seime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių