Quantcast

Karalius Karolis III mini pirmąsias karūnavimo metines

Jungtinės Karalystės karalius Karolis III pirmadienį paminėjo pirmąsias karūnavimo metines – tai buvo nelengvi metai, per kuriuos jam buvo diagnozuotas vėžys ir tebesitęsė įtampa su nutolusiu sūnumi princu Harry.

Šia proga vidurdienį šalia Bakingamo rūmų esančiame Žaliajame parke nuskambėjo 41 pabūklų salvė, o po valandos iš kitos centrinio Londono vietos buvo paleistos 62 salvės.

Tačiau jokių oficialių renginių nebuvo planuota, nes ši sukaktis minima praėjus mažiau nei savaitei po to, kai karalius Karolis III po diagnozės nustatymo vėl pradėjo eiti viešąsias pareigas.

Antradienį jis aplankė kitus vėžiu sergančius pacientus vienoje Londono ligoninėje, o gydytojai pareiškė, kad juos „labai nudžiugino“ jo gijimo pažanga.

75 metų monarchas, neatskleidęs, kokio tipo vėžiu serga, taip pat, kaip pranešama, norėjo šią dieną paminėti su kuo mažiau „triukšmo“, turint omenyje ryšį tarp jo įžengimo į valdžią ir jo motinos karalienės Elžbietos II mirties.

Kenterberio arkivyskupas Justinas Welby, prieš metus Vestminsterio abatijoje karūnavęs karalių Karolį, gyrė jo „pareigos jausmą“.

Metinių proga dienraščio „Daily Mail“ užsakymu „Ipsos“ atliktos apklausos rezultatai rodo, kad karaliaus Karolio asmeninio populiarumo reitingas šiek tiek pakilo – iki 56 proc.

Jo sūnus ir įpėdinis Velso princas Williamas ir jo žmona Katherine buvo populiariausi karališkosios šeimos nariai – jų reitingas siekia po 69 proc., t. y. 8-10 proc. daugiau nei praėjusių metų balandį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

King

King portretas
Sveikatos karalienei Catherine ir jos uosviui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių