Quantcast

L. Straujuma : devyni darbo Latvijos premjero poste mėnesiai buvo nelengvi

  • Teksto dydis:

Per paskutinį Latvijos dabartinės vyriausybės posėdį, kuris įvyko pirmadienį, premjerė Laimduota Straujuma pripažino, kad devyni mėnesiai šiame poste jai buvo nelengvi.

Premjerė padėkojo ministrams už darbą ir sakė, kad vadovavimas vyriausybei buvo nelengvas darbas, nes „niekas iš mūsų negalėjo numatyti įvykių Ukrainoje, įtampos grėsmę užkrovusių ir mūsų vidaus saugumui“.

„Iš esmės padarėme viską, kas buvo (numatyta vyriausybės) veiksmų plane“, – sakė premjerė.

Ji pridūrė, jog jai gaila, kad kitoje vyriausybėje nebedirbs kai kurie iš dabartinių ministrų.

Kaip jau pranešta, Latvijos koalicijos partijos – centro dešiniųjų „Vienybė“, centro dešiniųjų Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ZZS) ir konservatyvus nacionalistų Nacionalinis aljansas – susitarė dėl naujos vyriausybės postų pasiskirstymo.

„Vienybė“ naujojoje vyriausybėje turės premjero, finansų ministro, vidaus reikalų ministro, užsienio reikalų ministro, transporto ministro, švietimo ir mokslo ministro postus, Nacionalinis aljansas – aplinkos apsaugos ir regionų plėtros, teisingumo ir kultūros ministrų postus, ZZS – sveikatos apsaugos, ekonomikos, gerovės, žemės ūkio ir gynybos ministrų postus.

Neeilinis Seimo posėdis, kurio metu gali įvykti balsavimas dėl naujos vyriausybės patvirtinimo, suplanuotas lapkričio 5 dieną.

Darbą baigianti koalicija valdė nuo sausio mėnesio, kai L.Straujuma tapo premjere.

Jos pirmtakas Valdis Dombrovskis pernai lapkričio mėnesį atsistatydino Rygoje sugriuvus prekybos centrui, kuriame per tą tragediją žuvo daugiau kaip 50 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių