Quantcast

Latvijoje rengiamasi parduoti „Maskvos namus“

  • Teksto dydis:

Latvijos vyriausybė antradienį pritarė Susisiekimo ministerijos parengtam įsakymo projektui, numatančiam „Maskvos namų“ perdavimą Finansų ministerijai.

Ministerija parduotų „Maskvos namus“ aukcione, o gautos pajamos būtų skirtos Ukrainai ar ukrainiečiams.

Susisiekimo ministerija paaiškino, kad netvarko nekilnojamojo turto, nesusijusio su transporto ar ryšių infrastruktūra, ir neturi pajėgumų valdyti šį pastatą.

Finansų ministras Arvilas Aseradenas anksčiau sakė, kad perėmusi „Maskvos namus“ Finansų ministerija pirmiausia sujungs pastatą ir žemės sklypą, kuriame jis stovi, ir pasiūlys objektą aukcione.

Sausį Saeima priėmė įstatymą dėl Rusijos sostinei priklausiusių „Maskvos namų“ Rygoje nacionalizavimo. Sprendimu siekiama užtikrinti Latvijos nacionalinį saugumą, taip pat ir laiku užkertant kelią grėsmėms Latvijos demokratinei tvarkai.

Pasak įstatymo rengėjų, pastatą nacionalizavus užtikrinama, kad bus sustabdyta politinė veikla, galinti kelti grėsmę Latvijos nacionaliniam saugumui ir vykdoma prisidengus kultūriniais renginiais bei švietimu „Maskvos namuose“, kad „Maskvos namai“, kaip Rusijos tėvynainių politikos „prekės ženklas“, bus uždaryti ir kad bus išvengta grėsmės Latvijos valstybingumui bei nacionaliniam saugumui.

Rusijos ambasada Rygoje savo ruožtu sausį sakė, kad šį sprendimą laiko „teisine savivale ir faktiniu valstybės apiplėšimu, šiurkščiai pažeidžiančiu pagrindinius tarptautinės teisės principus, garantuojančius kitų šalių nuosavybės neliečiamumą“.

Ji taip pat sakė, kad imsis atsakomųjų veiksmų.


Šiame straipsnyje: Maskvos namaiLatvijapardavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aštri Akis Indėno

Aštri  Akis Indėno portretas
Kuo toliau nuo pufaikių ir balalaikių ----rašė dainininkas Linas 2015 metais , po Krymo užgrobimo. Kuo mažiau to prakeikto rusiškumo ------sakome mes .

Jadzytė

Jadzytė portretas
amerikonai suradę tautos išdavikus stumia Baltijos valstybes į karą

Anonimas

Anonimas portretas
Neturi teisės parduoti, įdomu kaip įvertins Maskva.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių