Quantcast

Latvijos valdančiąją koaliciją kuriančios partijos tikisi „Kalėdų stebuklo“

  • Teksto dydis:

Jeigu Latvijos konservatyvusis Nacionalinis aljansas sutiktų, kad naujai šalies vyriausybei vadovautų Vienybės partijos pirmininkė Solvita Abuoltinia, tai būtų „Kalėdų stebuklas“, trečiadienį pareiškė Žaliųjų ir valstiečių sąjungos (ZZS), kuri yra kita potenciali naujos koalicijos partnerė, vadovas.

Kalbėdamas per spaudos konferenciją po ZZS parlamentinės frakcijos posėdžio, Augustas Brigmanis sakė, kad šiuo metu nėra būtinybės išplėsti esamą trijų partijų koaliciją, įtraukiant į ją kurią nors mažesnę partiją.

„Koalicija turi 63 balsus [100 vietų parlamente], tad nereikia (jos išplėsti)“, – pažymėjo jis.

Vienybės partijos ketinimai siūlyti S.Abuoltinią į premjero postą tikriausiai yra „bandymas“ sužinoti, kiek tos partijos deputatų iš tikrųjų palaikytų savo pirmininkę, aiškino A.Brigmanis.

Anksčiau ZZS sakė, kad palaikytų S.Abuoltinios kandidatūrą, jeigu ją taip pat palaikytų Nacionalinis Aljansas, bet dabar padėtis pasikeitė, pabrėžė A.Brigmanis, pridūręs, kad pasipriešinimas Vienybės partijos pirmininkės vadovavimui atrodo stiprėjantis.

Kai gruodžio 7 dieną atsistatydino premjerė Laimduota Straujuma, Vienybės partijos narė, jos partija nusprendė siūlyti į vyriausybės vadovo postą savo lyderę S.Abuoltinią, bet partijos valdyba ir parlamentinė frakcija dar nesurengė oficialaus balsavimo dėl jos kandidatūros.

Nacionalinis aljansas ne kartą yra sakęs, kad neprisidės prie koalicijos, jeigu premjere taps S.Abuoltinia. Tuo tarpu centristinė Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ZZS) atmetė galimybę dalyvauti valdančiojoje koalicijoje be Nacionalinio aljanso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių