Quantcast

Latvijos ZZS turi dar vieną kandidatą į prezidentus

  • Teksto dydis:

Latvijos valdančioji centro dešinės Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ZZS) turi dar vieną galimą kandidatą į prezidento postą, jei valstybės vadovas nebus išrinktas pirmąją rinkimų dieną, birželio 3-iąją, pareiškė vienas partijos lyderių Ingmaras Lydaka.

Interviu komercinei televizijai LNT pirmadienį I.Lydaka sakė, kad kitas galimas ZZS kandidatas į prezidento postą yra pietvakarinio Liepojos miesto meras Uldis Seskas.

„Apsvarstėme mažiausiai penkias galimas kandidatūras, iš kurių didžiausio palaikymo sulaukė (gynybos ministras) Raimondas Vėjuonis. Kitu kandidatu galėtų būti U.Seskas“, - sakė I.Lydaka, kurio partija į prezidentus oficialiai iškėlė R.Vėjuonį.

Tuo tarpu valdančiojo konservatyvaus Nacionalinio aljanso lyderis Raivis Dzintaras sakė, jog esama menkos tikimybės, kad prezidentas nebus išrinktas trečiadienį.

„Jei (Nacionalinio aljanso kandidatas) Egilas Levitas nebus išrinktas, tuomet mes visų pirma surengsime partijos Seimo frakcijos ir partijos valdybos susitikimą su E.Levitu ir aptarsime tolesnius žingsnius“, - sakė jis.

R.Dzintaras atsisakė kalbėti apie kitą galimą partijos kandidatą į valstybės vadovus.

Iš viso į prezidento postą yra iškelti keturi kandidatai: R.Vėjuonis, Europos Teisingumo Teismo teisėjas E.Levitas, parlamentaras Sergejus Dolgopolovas (iškėlė opozicinis prorusiškas kairiųjų „Santarvės centras“) ir parlamentaras Martinis Buondaras (iškėlė opozicinis Latvijos regionų susivienijimas).

Prezidentas bus renkamas birželio 3 dieną per neeilinį plenarinį Seimo posėdį.

Kad būtų išrinktas prezidentu, kandidatas per balsavimą turi surinkti mažiausiai 51 iš 100 Latvijos Seimo narių balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių