Quantcast

Oro taksi: fantazija, virsianti realybe jau 2026-aisiais?

  • Teksto dydis:

Aviacijos sektoriui stengiantis tapti tvaresniu, kai kurios aviacijos ir kosmoso bendrovės kuria naują keliavimo būdą – oro taksi. Kai kurie iš šių futuristinių projektų autorių teigia, kad tai gali tapti realybe jau 2026 metais.

Kiekvienas, kuriam teko praleisti ištisas valandas spūstyse, tikriausiai kada nors svajojo pakilti į dangų ir palikti spūstis keliuose. Ši fantazija netrukus gali tapti realybe, nes Singapūro aviacijos parodoje dvi didelės bendrovės pristatė savo pažangą.

Šis elektrinis orlaivis skirtas keturiems keleiviams skraidinti. Baterijomis varomo oro taksi skrydžio nuotolis bus apie 40–60 kilometrų, jis galės kilti ir leistis vertikaliai. Jis panašus į sraigtasparnį, bet turėtų būti gerokai tylesnis ir tvaresnis.

„Antžeminis transportas taip pat vystosi ir tobulėja, tačiau tam, kad patenkintume tokį didėjantį judumo poreikį, antžeminio transporto nepakaks, todėl turime atverti dangų“, – sakė „Superna“ generalinis direktorius Shin Jaiwon.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Brazilijos įmonės kurtas oro taksi galėtų skraidinti iki 6 keleivių ir nuskristi apie 100 kilometrų.

„Mes žinome, ką darome. Neabejoju, kad tai bus sėkminga. Nesiruošiame būti pirmieji, tiesiog norime padaryti teisingai. Galiu jums pasakyti, kad 2026 metais pamatysite skraidančius automobilius“, – tikino „EVE Air Mobility“ generalinis direktorius Johann Bordais.

Nors technologija sparčiai tobulėja, kai kurie ekspertai perspėja, kad reguliavimo kliūtys neišnyko.

„Sakyčiau, kad kai kuriose vietose šiuo metu tai labiau įgyvendinama nei kitose. Reikia daug dirbti, kad išsiaiškintume, kaip iš tikrųjų vykdyti oro taksi skrydžius iš Malaizijos į Singapūrą, nes reikia turėti muitinę. Reikia kažkaip išmuitinti muitinę ir imigraciją, reikia kažkaip turėti oro erdvę ir kažkaip visa tai valdyti. Taigi technologija gali būti, bet taip pat reikia turėti reguliavimo aplinką“, – kalbėjo nepriklausomas aviacijos analitikas Brendan Sobie.

Taigi, regis, laikas, kai sakysime, luktelk, tuoj pas tave atskrisiu kavos, jau ne už kalnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Taip. Tai sena svajone,kuri greit taps REALYBE. Gyvename nuostabiu technologiju amziuje,...norime ar ---ne,,,tai yra ! ir progreso nebesustabdyti.

Aikit peklan,bludai!

Aikit peklan,bludai! portretas
Asen ir dabar striokavojos,kaip anie taksiorai vadelioja! A cia do ir aukstai!? Aikit peklan!

yja

yja portretas
o kaip gamtos apsauga, pauksciukai kurie tikrai zus susidure ore su tuo transportu. Jau nekalbant apie oro uzterstuma-kvepuot bus nebeimanoma, ligu dar padauges
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių