Quantcast

Pranešama, kad Izraelio puolimas Rafoje prasidės nuo civilių evakuacijos

Gręsianti Izraelio karinė operacija paskutinėje likusioje „Hamas“ tvirtovėje Gazoje – Rafos mieste prasidės nuo civilių evakuacijos, kuri gali užtrukti iki penkių savaičių, ketvirtadienį pranešė Izraelio radijo stotis „Kan“.

Šiuo sausumos operacijos etapu civiliai iš ruožo pietuose netoli sienos su Egipto esančio miesto bus perkeliami į saugesnes vietas, teigiama pranešime.

Izraelio sąjungininkai ir kritikai mėnesių mėnesius prašė ministrą pirmininkas Benjaminą Netanyahu atšaukti Rafos invaziją, baimindamiesi masinių civilių aukų.

Šiame mieste glaudžiasi daugiau nei milijonas iš kitų Gazos Ruožo vietovių persikėlusių palestiniečių. Be to, Rafoje yra ir pagrindinis pasienio kontrolės punktas, per kurį į teritoriją patenka humanitarinė pagalba.

Nepaisant Izraeliui daromo spaudimo, jo vyriausybė teigia privalanti tęsti sausumos operaciją, kad įgyvendintų savo tikslą sutriuškinti Palestinos teroristinę grupuotę „Hamas“.

Oficialių Izraelio asmenų teigimu, Rafoje vis dar yra keletas islamistų batalionų, kuriuos būtina sunaikinti, kad „Hamas“ negalėtų persigrupuoti ir vėl pulti.

Izraelis taip pat mano, kad Rafoje gali būti laikomi ir kai kurie per spalio 7 d. „Hamas“ Izraelio pietuose surengtas skerdynes pagrobti įkaitai.


Šiame straipsnyje: HamasIzraelisGazos ruožasRafa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių