Quantcast

R. Sikorskis: Rusijos ataka prieš bet kurią NATO šalį neišvengiamai baigtųsi jos pralaimėjimu

Rusijos ataka prieš bet kurią NATO šalį neišvengiamai baigtųsi jos pralaimėjimu.

Tai ketvirtadienį pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radosławas Sikorskis, pristatydamas Seime informaciją apie šalies užsienio politikos kryptis 2024 metais.

„Ne mes – Vakarai – turėtume bijoti susirėmimo su Putinu, o atvirkščiai. Verta tai priminti, bet ne tam, kad keltume rusams didesnės grėsmės jausmą, nes NATO yra gynybos paktas, o tam, kad parodytume, jog Rusijos ataka prieš bet kurią Aljanso narę baigtųsi neišvengiamu jos pralaimėjimu“, – sakė jis.

R. Sikorskis pažymėjo, kad „Rusijos karinis ir ekonominis potencialas nublanksta prieš Vakarų potencialą“. Pasak URM vadovo, „jei mums nepritrūks valios, Rusija pralaimės“.

„Vienintelė Putino viltis yra mūsų ryžto stygius“, – perspėjo jis.

Pasak R. Sikorskio, „Rusija po pirmosios mobilizacijos bangos turėjo kiek daugiau nei 1 milijoną 300 tūkstančių kareivių“.

„NATO karinis personalas – be papildomos mobilizacijos – viršija tris su puse milijono žmonių ir yra beveik tris kartus didesnis“, – pridūrė jis.

„NATO aviacijos ištekliai yra trigubai didesni už Rusijos aviacijos išteklius. Aljansas turi keturis kartus daugiau antvandeninių laivų ir tris kartus daugiau povandeninių laivų“, – pabrėžė Lenkijos diplomatijos vadovas.

Jis informavo, kad NATO ir ES šalių nominalus bendrasis vidaus produktas viršija 45 trilijonus dolerių.

„Bendras Rusijos ir Baltarusijos BVP sudaro tik 2,2 trilijono dolerių ir yra 20 kartų mažesnis“, – pažymėjo ministras.

Jis taip pat priminė, kad „2022 metais penkiolika aktyviausiai Ukrainą remiančių NATO šalių gynybos tikslams išleido daugiau nei 1,17 trilijono dolerių, o Rusija – tik 86,4 milijardo dolerių, arba 14 kartų mažiau“.


Šiame straipsnyje: LenkijaNATORusijaBVP

NAUJAUSI KOMENTARAI

Unknown

Unknown  portretas
Ir gerai. Tegu taip buna. Blogio imperijoms ne vieta sioje planetoje.

Unknown

Unknown portretas
Na akmens amziuje gal jie su kitu saliu pagalba kazka ir pasieke. Taciau dabartiniai laikai parode kad mordoras tesugeba tik failinti

O kiek "patr mėsos?"

O kiek "patr mėsos?" portretas
Ukrainos kariškiai pastarąją parą sunaikino dar 1 040 okupantų rusų. O iš viso nuo 2022 metų vasario 24 d. iki 2024 metų balandžio 25 d. Rusijos armija Ukrainoje jau neteko apie 462 980 kareivių.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių